Ο Δένδιας «προσγείωσε» τις ελπίδες για αλλαγή κλίματος στα ελληνοτουρκικά

Φρένο στις... αισιόδοξες προβλέψεις για αλλαγή κλίματος στα ελληνοτουρκικά μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική χώρα, βάζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών που δημιούργησε η ελληνική βοήθεια προς την Τουρκία και οι ευχαριστίες των γειτόνων για την συμπαράσταση σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς για το αν αυτή η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, που εκφράζεται μετά το σεισμό, θα διαρκέσει

ή θα είναι κάτι το οποίο θα εξαλειφθεί, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να συσχετίσω τη βοήθεια που η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία -οφείλω να πω ομόθυμα- παρέχει προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο πέρα από το Αιγαίο, είτε στην Τουρκία, είτε στη Συρία, με οποιοδήποτε γεωπολιτικό αποτύπωμα, είτε με οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε με οποιαδήποτε διαφορά. Είναι διαφορετικά πράγματα. Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία με τη συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει το ήθος το οποίο έχει και πρέπει να μείνουμε εκεί».

Κατά την επίσκεψή του στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε ότι συζήτησε με τον κ. Καλαφάτη τόσο για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, όσο και για την τεράστια γεωπολιτική σημασία που έχει η Μακεδονία και η Θράκη.

Επισήμανε δε την «προσπάθεια που η κυβέρνηση καταβάλλει για να αναβαθμίσει αυτό τον γεωπολιτικό ρόλο της πολύ σημαντικής αυτής περιοχής».

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα