Ο Ερντογάν συναντήθηκε με Μπάιντεν, έγινε κουβέντα για F16 λέει η τουρκική προεδρία

Ο Τζο Μπάιντεν «συνεχίζει να στηρίζει» το αίτημα της Τουρκίας για τα μαχητικά F-16, όπως αναφέρει η Άγκυρα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ Ερντογάν και Αμερικανού προέδρου.

Ο Το΄ύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της G20 που πραγματοποιήθηκε στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας

Η προεδρική διεύθυνση επικοινωνίας προέβη σε δήλωση σχετικά με τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ερντογάν

και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως θέματα εμπορίου και ασφάλειας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Μπάιντεν μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην φονική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στο αίτημά της για τα αεροσκάφη F-16.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο αίτημα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο του στην επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών κατ' εφαρμογήν της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

#ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #F16 #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΗΠΑ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα