«Ο φόβος φυλάει τα έρμα»: Η αύξηση κρουσμάτων έφερε επιστροφή της μάσκας στα καταστήματα (βίντεο)

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» για αυτό και πολλοί αποφάσισαν να ξανά φορέσουν τις μάσκες στους δρόμους και στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως φαίνεται στο σημερινό φωτορεπορτάζ του Dnews στο κέντρο της πόλης, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο δεκαπενθήμερο, οι πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους οι οποίοι αναγκάζονται να εργαστούν ενώ νοσούν, καθώς και η ραγδαία αύξηση της θετικότητας, έχουν οδηγήσει τους πολίτες στο να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας πριν καν ανακοινωθούν.

Βέβαια δεν

λείπουν και αυτοί οι οποίοι έχουν χαλαρώσει ειδικά στα λεωφορεία και στο μετρό για αυτό η διοίκηση των σταθερών συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου ενημερωτική καμπάνια αναφέροντας ότι σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας ή υψηλής αναπνευστικής προστασίας οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα 300 ευρώ.

Η ανησυχία ήδη αποτυπώνεται στη χαμηλή κίνηση της αγορά. Συγκεκριμένα στη Βαρβάκειο και στη λαχαναγορά η κίνηση αυτές τις ημέρες είναι δραματικά μειωμένη, φυσικά και λόγω έλλειψης χρημάτων και ακρίβειας. Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στα εμπορικά καταστήματα παρότι από 1ης Ιουλίου ισχύει καθεστώς θερινών εκπτώσεων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της 1ης Ιουνίου η οποία τουλάχιστον ακόμη δεν έχει αναθεωρηθεί και θα ισχύσει έως τις 15/9, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, στα ταξί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (Λεωφορεία, μετρό, τράμ, τρόλεϊ κτλ). Επίσης στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές. Σε όλους τους άλλους εσωτερικούς χώρους, η χρήση της είναι προαιρετική.

{https://www.youtube.com/watch?v=s_U5_ALh4Wg}

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΜΑΣΚΑ #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
«Ο φόβος φυλάει τα έρμα»: Η αύξηση κρουσμάτων έφερε επιστροφή της μάσκας στα καταστήματα (βίντεο),