Ο... παπα-ΣΥΡΙΖΑ που καταχειροκροτήθηκε στο συνέδριο - Τι είπε για την «κυβέρνηση της δεξιάς»

Ένας ιερέας από την Κρήτη, ο παπα-Γιάννης Βάθης κέρδισε το χειροκροτήματα των συνέδρων στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέβηκε στο βήμα.

Ο ιερέας από το Σελλιά Ρεθύμνου που είναι γνωστός για τον αιχμηρό πολιτικό του λόγο ήταν σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και έκανε εκτενείς αναφορές στον «ηγέτη και πρωθυπουργό» Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα ο Παπα-Γιάννης έκανε κριτική στους

«συντρόφους που δίνουν χαλαρές συνεντεύξεις στον έντυπο τύπο και δημιουργούν στον αντίπαλο να χτυπήσει με την... παραπολιτική».

Στην ομιλία του ο φλογερός ιερέας τόνισε πως «όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και είκοσι άτομα αλλά όλοι μας πρέπει να είμαστε μέσα στην κοινωνία κάθε μέρα, να μιλάμε με τον κόσμο, να ακούμε τα προβλήματα που φέρνει η κυβέρνηση της Δεξιάς».

Στη συνέχεια, συνόψισε τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής και της κοινωνικής στήριξης, με έμφαση στη 13η σύνταξη -«που μας έκοψε τώρα η κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε-, την αύξηση του κατώτατου μισθού, το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δις, κ.ά.

Επιπλέον, ο παπα-Γιάννης καταχειροκροτήθηκε όταν αναφέρθηκε στον «φίλο του μαχητή Παύλο Πολάκη», στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης, στην αποφυγή της εσωστρέφειας και το ταυτόχρονο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Η παρουσία ενός ιερωμένου ως μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας δεν είναι και από τις πιο συνηθισμένες, ωστόσο ο παπά Γιάννης Βάθης είναι ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μέλη του κόμματος και υποστηρικτής του κ. Τσίπρα στην Κρήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας είχε ΚΑ κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα