Οι εκλογές 2023 στα τουρκικά ΜΜΕ: Τι γράφουν για τις κάλπες στην Ελλάδα

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τις εθνικές εκλογές 2023.

Ιδιαίτερες στιγμές έζησαν οι Έλληνες στην Τουρκιά. Η συμμετοχή των ομογενών στη διαδικασία των εκλογών 2023 ήταν μεγάλη και η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η οικονομία είναι αυτή που θα καθορίσει τελικά την ψήφο του Έλληνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου το 75% των εγγεγραμμένων

στους εκλογικούς καταλόγους ψήφισαν στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ιστορικό κτήριο της Πόλης, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Ο εκλογικός σάκος έχει σφραγιστεί και ταξιδεύει για την Ελλάδα όπου αργά το απόγευμα θα γίνει η επίσημη καταμέτρηση.

Τα τουρκιά ΜΜΕ εστιάζουν στους 21 «Τούρκους» όπως τους αποκαλούν υποψήφιους των κομμάτων και επισημαίνουν ότι η οικονομία θα καθορίσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές 2023. Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα σενάρια που θα μπορούσαν να επικρατήσουν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Η ώρα των εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα προσέρχεται σήμερα στις κάλπες» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που γράφει ότι η οικονομία «θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα». «Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και ανίκανη να σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθεί η ΝΔ» σημειώνεται.

«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Μητσοτάκη, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην εξουσία, αναμένεται να έρθει πρώτο» επισημαίνεται δε. «Εκλογικός αναβρασμός στη γείτονα» γράφει η Hurriyet. Το τουρκικό TRT Haber έγραψε ότι η «ψηφοφορία στην Ελλάδα ξεκίνησε». Σημείωσε, δε, ότι οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν ότι κανένα μεμονωμένο κόμμα δεν θα μπορέσει να φτάσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΚΑ_ΜΜΕ #ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα