Οι καλύτερες παραλίες μια ανάσα από την Αττική, για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς

Για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τον ήλιο της παραλίας, δεν χρειάζεται να μπείτε σε πλοίο, ούτε να οδηγήσετε πολλά χιλιόμετρα. Αν η κατοικία σας βρίσκεται στην Αθήνα, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της, υπάρχουν παραλίες που θυμίζουν νησί παρόλο που είναι μια ανάσα μακριά.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής απέχουν από το κέντρο της Αθήνας από 45 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά και έτσι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ημερήσια εκδρομή.

Οι παραλίες

που βρίσκονται μια ανάσα από την Αθήνα είναι η τέλεια επιλογή για να οργανώσετε μια μονοήμερη εκδρομή συνδυάζοντας μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά, στάση για φαγητό σε ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα ή γιατί όχι να οργανώσετε ένα τέλειο πικ-νικ σε φυσικό τοπίο.

Γαλάζια Ακτή

Η Γαλάζια Ακτή φημίζεται για την ψιλή της άμμο και έτσι τα πιτσιρίκια μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι με τα κάστρα και τα κουβαδάκια τους. Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου, κοντά στο γνωστό Λαγονήσι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιχνίδι και μπάνιο στα γαλάζια νερά της.

Κ.Α.Π.Ε.

Λίγο πριν τα Λεγρενά με κατεύθυνση προς το Σούνιο και μετά από τον οικισμό Χάρακας, κρύβεται μια παραλία η οποία για χρόνια αποτελούσε το μεγάλο μυστικό των Αθηναίων εναλλακτικών κολυμβητών. Η μεγάλη ταμπέλα με την αναγραφή «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» οδηγεί σε δεξιά στροφή προς ένα χωματόδρομο και, λίγο πιο κάτω, μια δεύτερη πινακίδα σας καλωσορίζει στο «Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο χωμάτινο πλάτωμα και συνεχίζετε με τα πόδια για λίγα μέτρα μέχρι ώτου να αντικρίσετε τα πλακόστρωτα σκαλιά (περίπου 200 στον αριθμό!) που θα σας οδηγήσουν στο απόλυτο νησιώτικο σκηνικό: μια μαγευτική βραχώδη παραλία με ψιλή άμμο και καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά. Από την παραλία απουσιάζουν οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες και... τα δέντρα, οπότε είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε το καπέλο σας! Όσο για τις απαραίτητες προμήθειες; Στο σημείο που ξεκινά η κατάβαση για την παραλία, θα βρείτε μια καντίνα (ανοιχτή συνήθως τα Σαββατοκύριακα) που προσφέρει σνακ και καφέ μέχρι τη δύση του ηλίου.

Ψάθα Μεταξύ Βιλλιών και Αλεποχωρίου

Σε απόσταση 66 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών σε όσους τολμηρούς αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα – τρανή απόδειξη της μοναδικής ομορφιάς της. Παρά την κρυφή ιδιότητά της, περιτριγυρίζεται από μερικές εξαιρετικές ψαροταβέρνες και ουζερί που αξίζει να επισκεφθείτε.

Σκαλωσιά

Κάπου στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην Περαχώρα υπάρχει μια Σκαλωσιά όμορφη και δροσερή. Και το πιο βασικό, ήσυχη… Μια από τις παραλίες που μπορεί να σε δυσκολέψει λίγο στην πρόσβαση αλλά όχι τόσο ώστε να μην ξαναπάς μιας και είναι μια από τις παραλίες κοντά στην Αθήνα. Διαθέτει καθαρά και αβαθή νερά και μια ησυχία που θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι διακοπές. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα βράχια τριγύρω και η χαμηλή βλάστηση. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές από παραλίες κοντά στην Αθήνα που μπορείς να επισκεφθείς καθώς θα είσαι εκεί σε περίπου μιάμιση ώρα. Ιδανική για μονοήμερη και βόλτα στο Λουτράκι στη συνέχεια.

Κολπίσκος Λαγονησιού

Αυτή η παραλία είναι κρυμμένη στο Λαγονήσι, γι' αυτό και είναι σχετικά δύσκολο να τη βρεις. Δεν υπάρχει κάποια ταμπέλα ή ένδειξη στη διαδρομή. Αμέσως μετά το Heaven Beach Bar στην παραλία Πεύκο υπάρχει ένας λοφίσκος. Στο τέλος του υπάρχει ένας μικρός χωματόδρομος και αν τον ακολουθήσετε θα βγείτε στον μικρό κολπίσκο του Λαγονησίου. Στην παραλία δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, γι' αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, ενώ στη θάλασσα θα βρείτε μικρές πέτρες που κάνουν τα νερά να φαίνονται κρυστάλλινα.

Κόκκινο Λιμανάκι

Πήρε το όνομά του από τα κόκκινα βράχια που βρίσκονται γύρω του. Βρίσκεται στη Ραφήνα και δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά προσφέρεται για βουτιές σε καθαρά νερά, ενώ το μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ζευγαράκια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα ΣΚ η παραλία γεμίζει με κόσμο.

Κακιά Θάλασσα

Πάλι στην Κερατέα, στα 50 χιλιόμετρα από την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, θα βρείτε την παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Οι αρχαίοι ζήτησαν βοήθεια από τους θεούς σε μια ναυμαχία με τους βαρβάρους και ο Δίας με τον Άδη έδωσαν εντολή στον Ποσειδώνα να προκαλέσει κύματα, τα οποία διέλυσαν τον στόλο των εχθρών. Θα βρείτε ταβέρνες και μπαρ, ενώ στο νότιο τμήμα, που είναι οργανωμένο, υπάρχουν ξαπλώστρες. Στα ανοιχτά θα βρείτε ένα πολύ μικρό νησί που έχει τη δική του φυσική πισίνα, το οποίο θα σας μεταφέρει νοητά στην Καραϊβική.

Χερσόνησος Καβούρι

Το ακρωτήριο που εκτείνεται μετά τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, το Καβούρι δηλαδή, αποτελείται από μια μεγάλη ακτογραμμή, που διαθέτει σημεία με άμμο αλλά και κομμάτια με λεπτό χαλίκι.

Οι παραλίες είναι πολλές, με τις μικρότερες συνήθως να μην είναι οργανωμένες, αλλά υπάρχουν και σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Ταυτόχρονα σε κοντινή απόσταση λειτουργούν πολλά μαγαζιά για φαγητό, σε περίπτωση που θελήσετε να τσιμπήσετε κάτι.

Αλυκές

Το «Μαϊάμι» της Χαλκίδας, όπως είναι γνωστή η παραλία Αλυκές, βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από την Αθήνα, είναι από τις ωραίοτερες και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Αμμουδερή, με γαλάζια ρηχά νερά θα απολαύσετε τις βουτιές σας, αλλά και πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα μεγάλο μέρος είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ντουζιέρες, ενώ αν πάτε προς τα κάτω είναι ανοργάνωτο. Αυτή την εποχή, η παραλία Αλυκές δεν μαζεύει πάρα πολύ κόσμο οπότε μπορείτε να την απολαύσετε και να κάνετε το μπάνιο σας χωρίς πολυκοσμία. Στη πάνω πλευρά της παραλίας υπάρχουν μαγαζιά όπου τα περισσότερα έχουν (και) χώρο με φουσκωτά για ατελείωτο παιχνίδι.

#ΠΑΡΑΛΙΕΣ #ΑΤΤΙΚΗ #ΜΠΑΝΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα