Ολιστική μελέτη: «Ανεξάρτητη η ΕΠΟ, περισσότερη δύναμη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/11) στους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ομάδες, ΕΠΟ, Λίγκες) μέσω τηλεδιάσκεψης από τον εκπρόσωπο της UEFA, Λούκα Νίκολα, το βασικό περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης των διεθνών συνομοσπονδιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ολιστική μελέτη δεν αναφέρει τίποτα σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ για τις προσεχείς εκλογές.

Παράλληλα, ενισχύει τη δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ προβλέπει και τη θέση CEO στην Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η παρούσα κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο μέλλον. Επίσης, παρουσιάστηκε το νέο οργανόγραμμα που θα πρέπει να έχει η ΕΠΟ, μέσω μίας επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης, η οποία θα επιτηρεί τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας.

Επιπροσθέτως προβλέπεται η παρουσία CEO ή εκτελεστικού διευθυντή που θα έχει αυξημένα καθήκοντα και την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία της ΕΠΟ.

Αξιοσημείωτος είναι ο νέος ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που πλέον αναβαθμίζεται και δεν θα έχει εισηγητικό μόνο ρόλο και η επιτροπή θα αποτελείται από τους Big-4 και δύο εκπροσώπους ποδοσφαιριστών.

Η διαιτησία παραμένει ανεξάρτητη, ενώ πλέον θα έχει και τη δική της Ένωση που θα μπορεί να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όπως και ο ΠΣΑΠ, ο σύνδεσμος προπονητών και το ποδόσφαιρο γυναικών.

Επιπλέον, η ΚΕΔ θα μπορεί να στέλνει δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον μελών της απευθείας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ενώ θα υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητή και για τις δύο επόμενες σεζόν (έως το 2023).

Δείτε αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της μελέτης στο overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα