Οπαδική βία, ασφάλεια και καθημερινότητα του πολίτη στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου

Την πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά την μικρή ανάπαυλα των θερινών διακοπών αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο όπου θα παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα όπου είναι σαφές ότι πέραν της οικονομίας και της μεταρρυθμιστικής ατζέντας που συνδέονται με την προετοιμασία

της ΔΕΘ, θα βρεθεί απέναντι και σε σειρά ζητημάτων που έχουν ανακύψει στην διάρκεια αυτού του δύσκολου για τη νέα κυβέρνηση, καλοκαιριού.

Αύριο το πρωί θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν παρουσία του οποίου θα ακολουθήσει η ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας στην οποία έχουν προσκληθεί και οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν επίσης και οι αποφάσεις σε σχέση με την απόδοση ευθυνών στην ΕΛΑΣ βάσει του πορίσματος της εν εξελίξει εσωτερικής έρευνας.

Η πρόκληση ωστόσο που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν αφορά μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και ευρύτερα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ασφάλειας, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από τα σοβαρά επιχειρησιακά σφάλματα που διέπραξε η ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση της εισόδου και της ανενόχλητης διέλευσης των Κροατών χούλιγκανς από την χώρα μας.

Η συζήτηση περί παθογενειών και ενδεχόμενων προβλημάτων στην συστημική λειτουργία της ΕΛΑΣ κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με το αφήγημα "νόμου και τάξης" που προέβαλε και κατά την προεκλογική περίοδο το κυβερνών κόμμα το οποίο, μετά από μία τετραετία δικής του διακυβέρνησης, καλείται πλέον να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα- όπως και κάθε άλλο που ανακύπτει- χωρίς την δυνατότητα να επικαλείται ευθύνες των προκατόχων της.

Ακρίβεια και Υγεία

Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση αφορούν όμως και σε άλλα πεδία της καθημερινότητας, όπως είναι η ακρίβεια που συνεχίζεται κυρίως στα τρόφιμα, αλλά και η Υγεία. Μπορεί η τελευταία να έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα τετραετία, μεταξύ άλλων και στο πεδίο των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών, για την ώρα όμως η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για " καταιγίδα παραιτήσεων" γιατρών που "όχι απλά κλιμακώνεται αλλά πλέον εξελίσσεται σε λειτουργική κατάρρευση πολλών νοσοκομείων της περιφέρειας". Πρόκειται για τομέα ιδιαίτερα κρίσιμο σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει χαρακτηρίσει ως "μεγάλο εθνικό στοίχημα" το να αποκτήσει η χώρα ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΗΝΟΣ #ΜΑΞΙΜΟΥ #ΟΠΑΔΙΚΗ_ΒΙΑ #ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ΥΓΕΙΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα