Ώρες αγωνίας στον θεσσαλικό κάμπο: «Άγνωστος αριθμός αγνοουμένων», φόβοι για το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από το νερό

Ακόμη μια δραματική νύχτα στις λάσπες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία: Για άγνωστο αριθμό αγνοούμενων έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης.

Μάχη για τον απεγκλωβισμό κατοίκων ακόμη και μέσα στο σκοτάδι δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού, την ώρα που η κατάσταση στη Θεσσαλία παραμένει εφιαλτική.

Σημειώνεται πως ο προσωρινός βαρύς απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι επισήμως οι 6 νέκροι και 8 αγνοούμενοι, ωστόσο έντονη ανησυχία εκφράζεται από όλο και περισσότερους για το τι θα αποκαλυφθεί όταν αντληθούν τα νερά

και οι λάσπες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί την Παρασκευή στη Καρδίτσα, ενώ με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και εκεί θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε χαρακτηριστικά

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες».

Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο Κώτσας Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις, αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει ο Πηνειός

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει από την άνοδο της στάθμης του νερού στον Πηνειό, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να βρίσκονται σε επιφυλακή εφόσον βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι.

Όπως σημειώνεται, «υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας. Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή».

Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μη λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Εκκενώσεις τα ξημερώματα στη Φαρκαδόνα

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Παρασκευής μέσω 112 οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν την Φαρκαδόνα, αλλά και τις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

? Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς #Γριζάνο & αν βρίσκεστε στις περιοχές #Κλοκοτός #Γεωργανάδες & #Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς #Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού #Πηνειού

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️…

— 112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ #112 #ΠΗΝΕΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώρες, Άγνωστος,ores, agnostos