Παγκόσμια καταδίκη της ρωσικής προσάρτησης - Η Δύση «σφίγγει» τον κλοιό των κυρώσεων - Απτόητος ο Πούτιν

Με μία προκλητική φιέστα ο Πούτιν κατάφερε για άλλη μία φορά να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, προσαρτώντας τέσσερις περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας. Καθολική ήταν η καταδίκη των ενεργειών του Κρεμλίνου.

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις «παράνομες προσαρτήσεις» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όλοι οι δυτικοί ηγέτες, από τον Τζο Μπάιντεν και την Λιζ Τρας, την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Γενς Στόλτενμπεργκ, μέχρι τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

ακόμη και την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, «στήνουν στον τοίχο» τον Ρώσο πρόεδρο για τις ενέργειές του, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Στην τελετή που έγινε με «αυτοκρατορική» επισημότητα, νωρίτερα στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Μόσχα θα θριαμβεύσει σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας, αδιαφορώντας για τις κυρώσεις που μία προς μία οι χώρες της Δύσης ετοιμάζουν να επιβάλουν.

«Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και τα πραγματικά αφεντικά τους στη Δύση, ώστε να το θυμούνται όλοι: Οι άνθρωποι που ζουν στο Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ, στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, γίνονται πολίτες μας για πάντα», διεμήνυσε.

Ο Πούτιν αξίωσε από το Κίεβο να αποδεχθεί τα τετελεσμένα και απείλησε με περαιτέρω κλιμάκωση – ακόμα και με πυρηνικά- εάν η Ουκρανία συνεχίσει να διεκδικεί την απελευθέρωση των εδαφών της.

Έδειξε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «αυτουργούς» του σαμποτάζ στους αγωγούς ρωσικού φυσικού αερίου Nord Stream.

Ολόκληρη η υφήλιος αρνείται να αναγνωρίσει τις προσαρτήσεις των τεσσάρων, αυτών, ουκρανικών περιφερειών, τις οποίες ο Πούτιν σχεδιάζει να κάνει «νέα» Κριμαία.

Από την άλλη πλευρά, σκληρή ήταν η απάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε στο σύνολό τους όλα τα λεγόμενα του Ρώσου ομολόγου του και προχώρησε άμεσα στην υπογραφή του αιτήματος για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι αλυσιδωτές, καθώς ο δυτικός κόσμος ανακοινώνει νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, με σκοπό να φέρει όσο τον δυνατόν σε πιο δύσκολη θέση την ρωσική οικονομία.

ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ έχουν έτοιμα νέα πακέτα κυρώσεων, όμως ο Πούτιν δείχνει να μην λογαριάζει, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ #ΔΥΣΗ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια, Δύση, - Απτόητος, Πούτιν,pagkosmia, dysi, - aptoitos, poutin