«Παγώνει» το ταμείο 6 δισ. ευρώ που σχεδίαζε η UEFA για να βοηθήσει τις ομάδες από τον αντίκτυπο της Covid-19

Στον «πάγο» μπαίνουν τα σχέδια της UEFA για τη δημιουργία ταμείου 6 δισ. ευρώ, το οποίο είχε ως στόχο να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της Covid-19.

Η UEFA σχεδίαζε και εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο πακέτο βοήθειας για περίπου ένα χρόνο, βασιζόμενη στην αμερικανική τράπεζα

Citigroup Inc. ώστε να οργανώσει τη χρηματοδότηση.

Το εν λόγω ταμείο ήταν μέρος της στρατηγικής της UEFA για να βοηθήσει τους συλλόγους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κλεισίματος γηπέδων, αλλά και τη μείωση των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, τα προβλήματα στον καθορισμό του τρόπου, με τον οποίο το ταμείο θα «εντάσσονταν» στην UEFA, αλλά και το πώς θα διανέμονταν τα χρήματα στους συλλόγους, προκάλεσαν διαφωνίες στις συζητήσεις και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να αποφύγει τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν γι' αυτούς τους λόγους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το Bloomberg, η UEFA εξετάζει εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με άλλο φορέα ή ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης πόρων.

#UEFA #ΤΑΜΕΙΟ #ΟΜΑΔΕΣ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΑΝΑΣΤΟΛΗ #COVID19 #ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνει, UEFA, Covid-19,pagonei, UEFA, Covid-19