Παγώνη: Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» δεν προκαλεί θανάτους (βίντεο)

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Κένταυρος» τείνει να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο και είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως είπε η κ. Παγώνη, δείχνουν ότι είναι περισσότερο μολυσματική από ότι έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, αλλά δεν προκαλεί

θανάτους.

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές του είναι εδώ και τώρα όσοι γυρίζουν από τις διακοπές ιδίως οι νέοι που έχουν και ηλικιωμένους στο σπίτι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τεστ.

Ακόμη επεσήμανε ότι φέτος θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τη γρίπη, καθώς δεν θα φοράμε τις μάσκες τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα 2 χρόνια και καλό θα είναι να κάνουμε το σχετικό εμβόλιο στα τέλη του Οκτώβρη ή στις αρχές του Νοέμβρη.

Τέλος, τόνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θα πρέπει τώρα μετά τις διακοπές να εμβολιαστούν και ειδικά οι άνω των 60 και οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να κάνουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου.

#ΜΑΤΙΝΑ_ΠΑΓΩΝΗ #ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνη, Κένταυρος,pagoni, kentavros