Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα των Γαλλικών

Με το μάθημα των Γαλλικών συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018 για τους υποψηφίους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα των Γαλλικών

Οι Πανελλήνιες στα ειδικά μαθήματα ολοκληρώνονται

το Σάββατο. Η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Τα σημερινά θέματα των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων

Γαλλικά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα πανελληνίων 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή -το αργότερο- μέχρι την Δευτέρα.

Τα θέματα των Γαλλικών θα ανακοινωθούν περίπου στις 10:00 πμ από το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «υπάρχει ένα νέο τοπίο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που δεν έχει σημαντικά στοιχεία σύγκρισης με το περσινό. Και ως γνωστόν οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων βασίζονται ουσιαστικά στη σύγκριση των δεδομένων της φετινής σχολικής χρονιάς με την περσινή και μερικές φορές και με την προπέρσινη».

Όπως εξηγεί ο κ. Κάτσικας παρουσιάζοντας τα φετινά δεδομένα:
«Ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε φέτος κατά 3.966 θέσεις. Ωστόσο στην πραγματικότητα η αύξηση για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων είναι περίπου 2.000 θέσεις καθώς οι 1.866 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. Σαφώς ακόμη και αυτή η αύξηση θέσεων εισακτέων δεν είναι μικρή ωστόσο δεν αφορά τις σχολές υψηλής ζήτησης, πχ τις Ιατρικές στις οποίες τελικά έχουμε μία μικρή μείωση των εισακτέων από το Γενικό Λύκειο.

Αποτελέσματα πανελληνίων 2018: Ανακοινώνονται οι βαθμοί, οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσειςΑποτελέσματα πανελληνίων 2018: Ανακοινώνονται οι βαθμοί, οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Πέρυσι, οι υποψήφιοι είχαν δικαίωμα να δηλώσουν σχολές επιλέγοντας δύο από τα πέντε διαθέσιμα επιστημονικά πεδία. Φέτος τα επιστημονικά πεδία περιορίστηκαν σε τέσσερα αφού οι Παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον ξεχωριστό πεδίο αλλά μπορούν να δηλωθούν από όλους/όλες τους υποψηφίους όλων των πεδίων. Οι περυσινοί ενδιαφερόμενοι ήταν λίγοι και οι βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών ήταν χαμηλές. Φέτος οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλαπλάσιοι και ο ανταγωνισμός πολύ μεγαλύτερος. Πόσοι όμως θα ενδιαφερθούν και με τί βαθμολογίες; Θα τις δηλώσουν υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες ή μόνο με μέτριες και κάτω; Μηχανογραφικά δελτία δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί, άρα κανείς δεν ξέρει τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα