Εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά - Μητσοτάκης: Εμείς παραδίδουμε έργα, κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζονται αυτή την ώρα οι τρείς νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά,

«Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» και στις 2 το μεσημέρι οι τρεις σταθμοί θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο σταθερής τροχιάς, που ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά.

Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς, με την απόσταση από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο να υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό.

Με τους νέους σταθμούς και τους άλλους τρεις που παραδόθηκαν πριν από δύο χρόνια (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια), ο Πειραιάς θα συνδέεται σε λιγότερο από μία ώρα με το αεροδρόμιο (σ.σ με τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις στους σταθμούς ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 60 λεπτά) από περίπου 80 λεπτά που υπολογίζεται η σημερινή διαδρομή.

Αντίστοιχα, στα 20 λεπτά είναι η εκτιμώμενος χρόνος για το Σύνταγμα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Μητσοτάκης: Εμείς παραδίδουμε έργα, κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

Νωρίτερα, τον λόγο πήραν στην ειδική εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και εκπρόσωποι των κατασκευαστριών εταιριών.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γιατί επί πρωθυπουργίας του είχε ξεκινήσει το έργο.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για το Μετρό στον Πειραιά τόνισε πως «το έργο είναι μία μόνο απόδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής». Παράλληλα επεσήμανε πως είναι μία απόδειξη ότι Μετρό και Αρχαία μπορούν να συνυπάρξουν κάτι που θα το διαπιστώσει ο κόσμος και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραδοθεί στο τέλος του 2023, ή το αργότερο στις αρχές του 2024.

Όπως είπε αξιοποιούνται πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στάθηκε και στη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την Αττικό Μετρό για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Σε λίγους μήνες σημείωσε «θα εγκαινιάσουμε και το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου πέντε σταθμοί, με κυριότερο αυτόν της Βενιζέλου, είναι και μουσεία: Και μετρό και αρχαία. Και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη».

«Δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και φιλικές παρεμβάσεις προς τον πολίτη χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς- με σημαντικότερη τη γραμμή 4, αλλιώς η ζωή στο λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτη. Αυτή η γραμμή, 15 σταθμοί, σε 7 με 8 χρόνια θα μπορέσει να παραδοθεί. Οι πολίτες εδώ έδειξαν μεγάλη υπομονή, σήμερα θα αισθάνονται και μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός από το μετρό παραδίδουμε και ωραίες πλατείες», τόνισε

«Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 και οι επεκτάσεις, παραπάνω από 1 εκατομμύριο Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης θα χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά», είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το έργο ξεκίνησε επί των ημερών του και σημείωσε ότι κάποιοι παραδίδουν έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εισιτήρια.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδοι οι νέοι σταθμοί του Μετρό και ανέφερε πως το σύνθημα της κυβέρνησης είναι «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα και στα μεγάλα έργα υποδομής.

{https://youtu.be/TM8Ww22oA4k}

#ΕΓΚΑΙΝΙΑ #ΜΕΤΡΟ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ #ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΘΕΑΤΡΟ_ΠΕΙΡΑΙΑ #ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραδίδονται, Μανιάτικα Πειραιάς Δημοτικό Θέατρο, Μητσοτάκη,paradidontai, maniatika peiraias dimotiko theatro, mitsotaki