Παράταση των συμβάσεων τους ζητούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης με την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Αίτημα εργαζομένων στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής μεταναστών (Γ΄ Κύκλος)

Οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από

τον χώρο εργασίας τους καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

Επίσης εντός ολίγων ημερών πρόκειται να λήξουν οι συμβάσεις και των υπολοίπων και τόσο οι Δομές της ενδοχώρας, όσο και τα ΚΥΤ θα μείνουν χωρίς προσωπικό.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εντονότατα προβλήματα τόσο στις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των φιλοξενουμένων όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Στις 23 Ιουνίου καταχωρήθηκε απόφαση πίστωσης χρημάτων για τους μισθούς της 2μηνης παρατασής μας με ΑΔΑ-Ψ6Ξ44691Ω2-29Ο και από τότε δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αγωνία όλων των εργαζόμενων για το αβέβαιο εργασιακό μας μέλλον.

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και η παρουσία μας στις Δομές είναι απαραίτητη καθώς σε Δομές όπως στην Καβάλα και σε πολλές άλλες, μέρος της δουλειάς μας είναι η θερμομέτρηση εξωτερικών παραγόντων όπως επισκεπτών, εργαζομένων και προμηθευτών και η καταγραφή αυτών. Δίχως την καθημερινή καθαριότητα που εμείς προσφέρουμε, οι Δομές της ενδοχώρας και τα ΚΥΤ Μυτιλήνης, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω είναι υγειονομική βόμβα του κορονοϊού.

Επίσης, λόγω του COVID-19, η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη και έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων και αδυναμία πληρωμής των απαραίτητων ενοικίων και διαβίωσης στον τόπο εργασίας μας.

Από την άνοιξη που ξεκίνησε η πανδημία, εμείς ήμασταν εκεί κάθε μέρα, κρατήσαμε τις Δομές σε συνθήκες δύσκολες και ζητάμε την αναγνώριση αλλά και την ανταπόδοση της πολιτείας με ίση και δίκαιη μεταχείριση.

Οι ανάγκες των Δομών Φιλοξενίας είναι τεράστιες και η ανανέωση του προγράμματος μας είναι επιτακτική. Για αυτό τον λόγο ζητάμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ το ΦΕΚ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος μας βάζοντας τέλος στην εργασιακή μας ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Οι εργαζόμενοι του Γ κύκλου των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομών προσωρινής υποδοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα