Πατούλης: Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους ομογενείς στην Ουκρανία

«Συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της ανθρωπιστικής αλυσίδας. Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας, στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και στον σύμβουλο της πρεσβείας Αθανάσιο Καφόπουλο.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον

Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπούμπουρα, θα αποσταλεί στην ομογένεια και συνολικά τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Οδησσού.

Η αποστολή, σημειώνεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας, αποτελεί συνέχεια εκείνης η οποία παραδόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στη δημοτική Αρχή της Οδησσού την περασμένη Κυριακή. Η σημερινή ξεπερνά τις 30 παλέτες με είδη όπως: βρεφικές πάνες, νερό, μωρομάντηλα, πάνες ακράτειας, φαρμακευτικό υλικό (γάζες, επίδεσμοι, κά), φρυγανιές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, σαμπουάν, σαπούνι χεριών, αφρόλουτρο, μικρούς χυμούς, ενεργειακά ποτά, κά.

Ο περιφερειάρχης, με αφορμή την αποστολή προς την ομογένεια και ειδικότερα προς τους κατοίκους της Οδησσού, επισήμανε την ιστορικότητα της περιοχής, καθώς «εκεί αναπτύχθηκε η Φιλική Εταιρεία, και πάντα υπήρχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών στην περιοχή». Τόνισε ότι «όλοι μαζί, οφείλουμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απέναντι στον παραλογισμό του πολέμου». Ευχήθηκε να σταματήσει το συντομότερο ο πόλεμος και δήλωσε τη στήριξη της περιφέρειας προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αντίξοες συνθήκες, σημειώνοντας ότι «όλοι μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού».

Από την πλευρά του, ο κ. Καφόπουλος εξέφρασε την θερμές ευχαριστίες του καθώς και την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα