Πατούλης: Σεβαστείτε το περιβάλλον, απαλλάξτε μας άμεσα από την αφισορύπανση που προκαλείτε

Έκκληση προς τους πολίτες, τις αρχές και τα κόμματα, να σεβαστούν το περιβάλλον και την αισθητική των πόλεων, απευθύνει ο Γιώργος Πατούλης, με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση αφισών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Επίσης, καλεί τους υπαιτίους να φροντίσουν άμεσα για την αποξήλωση τους και τις αρμόδιες κρατικές αρχές να εφαρμόσουν την προβλεπόμενη νομοθεσία για την αφισορύπανση.

«Είναι ζήτημα ευθύνης και δημοκρατίας, ο έμπρακτος σεβασμός στους νόμους του κράτους, στη ζωή και στο περιβάλλον» τονίζει ο ίδιος.

«Έχει κατακλυστεί το δικό δίκτυο με χιλιάδες

αφίσες προκειμένου κάποιοι να προβάλλουν με τον παρωχημένο αυτόν τρόπο, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες», σημειώνεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας.

Η αφισορύπανση, επισημαίνεται, επηρεάζει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αισθητική των πόλεων, ενώ υπάρχουν σύγχρονα μέσα προβολής δράσεων.

Η περιφέρεια υπενθυμίζει ότι, αν και δεν είναι αρμοδιότητά της, πρόσφατα ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να απαλλάξει τους δρόμους από τη ρύπανση των αφισών, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται, καθώς ξοδεύονται πολύτιμοι πόροι «που θα έπρεπε να διοχετεύουμε σε χρήσιμα για τους πολίτες έργα».

Για τους λόγους αυτούς ζητά από όλους τους πολίτες να σεβαστούν την ποιότητα ζωής και την αισθητική των πόλεων. Από τους υπευθύνους της ρύπανσης να αφαιρέσουν τις αφίσες.

Από τις δημόσιες αρχές να τηρήσουν την προβλεπόμενη νομοθεσία και από τα κόμματα του Κοινοβουλίου να απέχουν από παράνομες δράσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχουν ψηφίσει, όπως επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα