Πέντε συμβουλές για να δροσίσεις το σπίτι μετά από τον καύσωνα

Μετά από έναν βαρύ καύσωνα υπάρχουν τρόποι να δροσίσεις το σπίτι και να διατηρήσεις μια ομαλή θερμοκρασία.

Μετά από μια περίοδο πολύ ζεστού καιρού, είναι ανακούφιση όταν πέφτει η θερμοκρασία. Ωστόσο, η θερμότητα παραμένει στα σπίτια μας, εμποτισμένη σε τοίχους και κυκλοφορεί σε παγιδευμένο ζεστό αέρα που παρατείνει την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο δροσερό το σπίτι μας μετά από τέτοιες ζεστές μέρες; Η λύση είναι απλή. Οπλίσου με

υπομονή και ακολούθησε αυτές τις 5 πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τα κατάλοιπα του καύσωνα μέσα στο σπίτι σου.

1. Αέρισε την κατάλληλη στιγμή (όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας)

Για να έχεις ένα δροσερό σπίτι το βράδυ, άφησε όσο το δυνατόν λιγότερη ζέστη να μπει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Jelle Laverge, λέκτορας φυσικής κτιρίων στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, επισημαίνει στο Brusselstimes.com ένα κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν έχει πολύ ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Οι περισσότεροι τείνουν να ανοίγουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σπίτι τους όταν κάνει ζέστη, αλλά αυτό έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Τη στιγμή που η θερμοκρασία του αέρα έξω γίνεται πιο ζεστή από μέσα, θα πρέπει να αποτρέψετε την είσοδο του ζεστού αέρα στο σπίτι σας. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και μην αφήνετε τον ήλιο να μπει κατεβάζοντας τα παντζούρια και κλείνοντας τις κουρτίνες», προειδοποιεί.

Διαβάστε περισσότερα στο TheIssue.gr.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΔΡΟΣΙΑ #ΣΠΙΤΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέντε,pente