Περίπου 16.000 εθελοντές από τρίτες χώρες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν: «Θα εκτελούνται αμέσως» απαντά η Μόσχα

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Κρεμλίνου στις αναφορές Ζελένσκι για 16.000 ξένους εθελοντές που φτάνουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους στρατιώτες

Σε μία ακόμη ομιλία του - προκειμένου να εμψυχώσει τον ουκρανικό λαό - ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε σήμερα πως οι Ουκρανοί έχουν ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους, τον λιμό του Χολοντόμορ, το Ολοκαύτωμα, τον σοβιετικό τρόμο, την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ καθώς και την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Δεν έχουμε τα μεγαλύτερα εδάφη...δεν έχουμε πυρηνικά όπλα, δεν προμηθεύουμε με πετρέλαιο

και φυσικό αέριο τις διεθνείς αγορές. Αλλά έχουμε τον λαό μας, έχουμε τη γη μας.

Γι αυτά παλεύουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε, παράλληλα, πως στη χώρα φτάνουν 16.000 εθελοντές από τρίτες χώρες - που επιθυμούν να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Τι απάντησε το Κρεμλίνο

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Κρεμλίνου στις αναφορές για τάγματα ξένων που είναι έτοιμα να πολεμήσουν ενάντια στους Ρώσους στρατιώτες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία κάνοντας λόγο για 200 μισθοφόρους - μόνο από την Κροατία - που έχουν ενταχθεί στα εθνικιστικά τάγματα της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας.

Προειδοποίησε, παράλληλα, τους υπηκόους τρίτων χωρών πως δεν θα ισχύει για εκείνους το καθεστώς των αιχμαλώτων που ορίζει το διεθνές δίκαιο.

Άφησε, έτσι, ξεκάθαρο υπονοούμενο πως οι ξένοι εθελοντές θα εκτελούνται αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα