Πετρελαιοφόρο χτυπήθηκε από drone ανοιχτά του Ομάν, μετέφερε πετρέλαιο

Πετρελαιοφόρο «συνδεδεμένο με Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο» χτυπήθηκε από drone στα ανοιχτά του Ομάν εν μέσω εντάσεων με το Ιράν.

Σύμφωνα με την DailyMail, ένα πετρελαιοφόρο που σχετίζεται με έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο χτυπήθηκε από drone που μεταφέρει βόμβες στα ανοικτά των ακτών του Ομάν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε η αμυντική πηγή που εδρεύει στη Μέση Ανατολή

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, μια βρετανική στρατιωτική οργάνωση στην περιοχή που παρακολουθεί

τη ναυτιλία, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό και διερευνάται αυτή τη στιγμή».

Το πετρελαιοφόρο έχει αναγνωριστεί ως το υπό σημαία Λιβερίας Pacific Zircon.

Το πλοίο λειτουργεί από την Eastern Pacific Shipping, μια εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη που ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Idan Ofer.

Το Pacific Zircon εντοπίστηκε τελευταία φορά στα ανοιχτά της Liwa, στο βόρειο Ομάν, σύμφωνα με τον ιστότοπο δορυφορικής παρακολούθησης MarineTraffic.com. Μόλις είχε φύγει από το Σοχάρ του Ομάν και είχε προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η Eastern Pacific Shipping ανέφερε σε δήλωση ότι το Pacific Zircon, που μετέφερε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, «χτυπήθηκε από βλήμα» περίπου 150 μίλια (240 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Είμαστε σε επικοινωνία με το σκάφος και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές και λογαριασμένο»,

«Υπάρχει κάποια μικρή ζημιά στο κύτος του σκάφους, αλλά δεν υπάρχει διαρροή φορτίου ή εισροή νερού»

Κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, οι υποψίες έχουν στραφεί στο Ιράν.

Οι εντάσεις συνεχίζονται μεταξύ Ισραήλ και Τεχεράνης με τον πολύχρονο σκιώδη πόλεμο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

{https://twitter.com/AP/status/1592800888569331713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592800888569331713%7Ctwgr%5Ee32e325f36d7a712ba49ad0b7ce8341e1aae616e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ertnews.gr%2Feidiseis%2Fdiethni%2Ftanker-chtypithike-me-drone-anoichta-toy-oman-poy-strefontai-oi-ypopsies%2F}

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στοχεύσει στο παρελθόν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019. Η Τεχεράνη τότε είχε αρχίσει να κλιμακώνει το πυρηνικό της πρόγραμμα μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την ατομική της συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Ένα ύποπτο χτύπημα ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε το πετρελαιοφόρο Mercer Street που συνδέεται με το Ισραήλ στα ανοικτά των ακτών του Ομάν πέρυσι. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση του 2021.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ #DRONE #ΟΜΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα