Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τα τρία «χρώματα» της εφαρμογής, πώς θα λειτουργεί

Έτοιμη και διαθέσιμη από τις 15 Ιουλίου θα είναι η εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορονοϊό, σύμφωνα με πληρoφορίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ίδια ώρα που στη χώρα μας αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις για το τι τελικά θα ισχύει με τους κλειστούς χώρους και τους εμβολιασμένους.

Την εφαρμογή θα μπορεί να «κατεβάσει» εύκολα και απλά ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του καταστήματος για να μπορεί να ελέγχει τη γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο θα δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και

κανένα άλλο στοιχείο.

Όσο για το πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή, το πιστοποιητικό θα σαρώνεται και η εφαρμογή θα δείχνει αυτόματα το αντίστοιχο χρώμα, ανάλογα με το τι «διαβάζει».

Συγκεκριμένα, το πράσινο θα αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, το κίτρινο θα «πιάνει» την περίπτωση των τεστ και το κόκκινο θα αφορά τα μη έγκυρα πιστοποιητικά.

Κάθε επιχείρηση, με βάση τη δήλωσή της θα δέχεται πράσινο και κίτρινο, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται χωρίς να κρατώνται δεδομένα ή ιστορικό ελέγχων, καθώς υλοποιείται σε απόλυτη συνεννόηση και με βάση τις κατευθύνσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα