Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σαββατοκύριακο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά, άφησε εμμέσως πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα κρίνει το «επίπεδο ενημέρωσης» των κομμάτων κι αυτό θα εξαρτηθεί από την αυριανή κρίσιμη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, περιλαμβάνονται ένα σωρό δραστηριότητες και ομιλίες έως την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, όμως το Σαββατοκύριακο είναι κενό!

Επιπλέον ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση

των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό όπου θα ζητήσει από τη Συμμαχία, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, να πάρει θέση για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας» είπε ο κ. Πέτσας υπενθυμίζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός έχει, ήδη, διαμηνύσει ότι η Ελλάδα 'ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα'».

Ενώ στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον Τούρκο Πρόεδρο όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας που διοργανώνεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, επίσκεψη ή ομιλία, ενώ τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην Ημερίδα με θέμα: «Τεχνολογία για τη Διαφάνεια» που διοργανώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στη συνέχεια θα παραστεί στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών της νέας μεταμοσχευτικής μονάδας του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ).

Την Τρίτη, τέλος, θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο του Εθνικού Συμβούλιου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ). 

Keywords
Τυχαία Θέματα