Πλεονέκτημα Ολυμπιακού με το γρηγορότερο τέρμα του στην Ευρώπη - Όρθιος ο ΠΑΟΚ, νίκη του Άρη

Με τον Φορτούνη να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ματς με την Γκενκ - Ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Χάιντουκ ενώ ο Άρης επιβλήθηκε της Ντιναμό Κιέβου

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς επικράτησε με 1-0 της Γκενκ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και θα ταξιδέψει με πλεονέκτημα στο Βέλγιο για τη ρεβάνς στις 17 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στα play off. Το γκολ του Κώστα Φορτούνη στα 23'' μετά τη σέντρα δεν αιφνιδίασε απλώς τους παίκτες του Βούτερ Βράνκεν, αλλά ήταν και το ταχύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Ιστορία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Οι Βέλγοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στις καθυστερήσεις (90 + 6'), αλλά ο Ρέτσος έκοψε με αυτοθυσία σουτ του Αρτεάγκα κι ενώ αμέσως πριν ο Πασχαλάκης είχε αποκρούσει σουτ του Κανούς.

Όρθιος ο ΠΑΟΚ στο «Πόλιουντ»

Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση για τα Play Off του UEFA Europa Conference League ανάμεσα στη Χάιντουκ και τον ΠΑΟΚ, μετά το μεταξύ τους 0-0 στο κατάμεστο «Πόλιουντ». Άτυχοι οι Κροάτες που είχαν δυο δοκάρια, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της αλλά και να διορθώσει τις αμυντικές αδυναμίες της.

Προβάδισμα πρόκρισης ο Άρης

Πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση, ο Άρης επιβλήθηκε με 1-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τον Γ' προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε με εύστοχο πέναλτι ο Λουίς Πάλμα στο 69ο λεπτό, μην ομάδα του Απόστολου Τερζή να αποκτά προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Βουκουρέστι.

#ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #ΠΑΟΚ #ΑΡΗΣ #EUROPA_LEAGUE #EUROPA_CONFERENCE_LEAGUE
Keywords
Τυχαία Θέματα