Πληρώθηκε το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Οι τυχεροί που θα πάρουν 800 ευρώ τον Απρίλιο

Καταβλήθηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η διπλή δόση του επιδόματος σε 223.529 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Πληρώθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, η διπλή δόση του επιδόματος στους περίπου 230.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πάνω από 1,6 εκ. δικαιούχοι των έκτακτων δώρων Πάσχα, άλλωστε, θα πληρωθούν τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σημειώνεται πως η προσαύξηση δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που η ισχύς της οικείας εγκριτικής απόφασης έχει ανασταλεί,

αποδίδεται δε στους δικαιούχους μετά την τυχόν άρση της ανωτέρω αναστολής.

Η καταβολή της προσαύξησης δε προηγείται της τακτικής καταβολής της μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης.

Σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών ή πληρωμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα.

Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών, μέσω τραπεζικού καταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος που ο δικαιούχος τηρεί λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Παραδείγματα Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την καταβολή του διπλού ΕΕΕ θα λάβει 600 ευρώ τον Απρίλιο. Νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του διπλού ΕΕΕ θα λάβει 800 ευρώ συνολικά τον Απρίλιο. Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του διπλού ΕΕΕ θα λάβει 700 ευρώ συνολικά τον Απρίλιο. Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του διπλού ΕΕΕ θα λάβει συνολικά τον Απρίλιο 800 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πληρώθηκε, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, 800, Απρίλιο,plirothike, elachisto engyimeno eisodima, 800, aprilio