«Πόλεμο με άγριες ορδές παρασίτων» αναφέρει η γαλλική αστυνομία, δημοτική απαγόρευση... κυκλοφορίας σε ανήλικα

Η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε «πόλεμο με άγριες ορδές παρασίτων» το βράδυ της Παρασκευής 30/6, κατά την τέταρτη νύχτα ταραχών, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Γαλλία, με τις εντάσεις να συνεχίζονται για τέταρτη μέρα ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

Η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει διαδηλωτές

από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, την εμβληματική πλατεία του Παρισιού, σήμερα το βράδυ, μετά μια διαδήλωση που ξεκίνησε εν μέσω των ταραχών σε εθνικό επίπεδο έπειτα από τον θάνατο ενός εφήβου από αστυνομικά πυρά. "Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλας ντε λα Κονκόρντ", ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε «πόλεμο με άγριες ορδές παρασίτων» το βράδυ της Παρασκευής 30/6, κατά την τέταρτη νύχτα ταραχών. Δύο από τα κορυφαία αστυνομικά συνδικάτα της χώρας απείλησαν με εξέγερση, εκτός εάν η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αποκαταστήσει την τάξη μετά τις διαδηλώσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ανήλικα

«Σήμερα η αστυνομία μάχεται γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα περάσουμε στην αντίσταση και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κυβέρνηση», τόνισαν, όπως μεταδίδει η Telegraph. Ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Colmar, Éric Straumann, ανακοίνωσε την Παρασκευή 30/6 ότι «σε συνδυασμό με τις κρατικές υπηρεσίες, θα λάβω δημοτική απαγόρευση κυκλοφορίας για ανηλίκους από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί».

Με άλλα λόγια, οι έξοδοι ασυνόδευτων ανηλίκων απαγορεύονται σε όλη την πόλη μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί. Το μέτρο ισχύει έως τις 6 Ιουλίου, όπως διευκρίνισε. Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος LFI Ζαν Λυκ Μελανσόν, κάλεσε τους διαδηλωτές να μην «αγγίξουν» σχολεία, βιβλιοθήκες ή γυμναστήρια, το κοινό μας καλό».

Νωρίτερα ο ίδιος, έγραψε στο Twitter: «Τα «Συνδικάτα» που καλούν για εμφύλιο πόλεμο πρέπει να μάθουν να σιωπούν. Έχουμε δει τη δολοφονική συμπεριφορά στην οποία οδηγεί αυτού του είδους οι δηλώσεις». Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος είχε καλέσει επίσης την πολιτική εξουσία να ελέγξει την αστυνομία και κατέληξε: «Όσοι θέλουν ηρεμία δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

#ΕΜΑΝΟΥΕΛ_ΜΑΚΡΟΝ #ΓΑΛΛΙΑ #ΠΑΡΙΣΙ #ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμο,polemo