Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα πρόσκληση Ζελένσκι σε Πούτιν για διάλογο μέσω... Bild

Ακόμα μια πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ομόλογός του της Ουκρανίας Βολοντίμιρι Ζελένσκι, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η σύγκρουση μπορεί να λήξει μόνο με άμεσο διάλογο μεταξύ του ίδιου και του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε επικοινωνία που θα έχει ως βάση τον κοινό συμβιβασμό.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1501628468366348289?s=20&t=pyte3AdNz4xH7LXLvmoHHQ}

Ο κ. Ζελένσκι μίλησε για την πιθανότητα επιτεύξης συμβιβασμού από την ουκρανική πλευρά και είπε ότι ο συμβιβασμός είναι εφικτός, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί «προδοσία της πατρίδας σου».

Παράλληλα, μιλώντας στο Sky News ο κ. Ζελένσκι, είπε πως η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας από μόνη της.

Αναφερόμενος στις άλλες χώρες του κόσμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε πως πρέπει να δράσουν τώρα που δεν είναι ακόμη «πολύ αργά».

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια του Sky News, Άλεξ Κρόφορντ, από το γραφείο του στο Κίεβο, ο κ. Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του προς τη Δύση για ένα κλείσιμο του εναερίου χώρου της Ουκρανίας.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1501651814667673603?s=20&t=lLNyGvzzFdBHH3dfX_71QQ}

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις δυτικές χώρες πως είναι αναποφάσιστες σχετικά με το ζήτημα του εναερίου χώρου για τους «Ναζί», όπως αποκάλεσε τις δυνάμεις των Ρώσων και είπε, απευθυνόμενος στη Δύση: «Δεν μπορείτε να αποφασίσετε, να τον κλείσετε [τον εναέριο χώρο] ή να μην τον κλείσετε… δεν μπορείτε να αποφασίσετε».

«Αν είστε ενωμένοι απέναντι στους Ναζί και σε αυτόν τον τρόμο, θα πρέπει να τον κλείσετε. Μην περιμένετε να σας το ζητήσω πολλές φορές, ένα εκατομμύριο φορές. Κλείστε τον εναέριο χώρο».

«Κλείστε τον εναέριο χώρο και σταματήστε τους βομβαρδισμούς», είπε ο Ζελένσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Ζελένσκι, Πούτιν, Bild,polemos, oukrania, zelenski, poutin, Bild