Προειδοποίηση επιστημόνων: «Η επόμενη μετάλλαξη του κορονοϊού θα είναι πιο θανατηφόρα»

Η επόμενη μετάλλαξη του κορονοϊού θα είναι πιο θανατηφόρα, όπως προειδοποιούν επιστήμονες από τη Νότια Αφρική.

Οι επιστήμονες επικαλούνται τα αποτελέσματα νέας μελέτης που έκαναν, παραλληλίζοντας τον ιό του HIV με αυτόν της COVID-19.

Ήδη η Όμικρον, η μετάλλαξη η οποία εμφανίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο και είναι εξαιρετικά μεταδοτική, και οι υποπαραλλαγές της είναι οι επικρατούσες παραλλαγές του κορονοϊού σε πολλές χώρες και μολύνουν με ήπια συμπτώματα.

Γι’ αυτό, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι όσο περισσότερο μεταλλάσσεται

ο ιός του κορονοϊού, τόσο πιο ήπια συμπτώματα θα προκαλεί και έτσι θα μεταδίδεται πιο εύκολα, χωρίς να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς.

Αυτή τη «θεωρία» ανατρέπουν επιστήμονες από τη Νότια Αφρική, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ιός εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να γίνει πιο θανατηφόρος, μετά τις εξετάσεις που έκαναν σε έναν ανοσοκατεσταλμένο φορέα του HIV, που είχε τον ιό στον οργανισμό του για περίπου 6 μήνες.

Με την πάροδο του χρόνου, ο ιός HIV εξελίχθηκε ώστε να προκαλεί πιο εύκολα κυτταρικό θάνατο και σύντηξη κυττάρων, οδηγώντας σε φλεγμονή στους πνεύμονες.

Τα συμπτώματα θα μπορούσαν να συσχετιστούν περισσότερο με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού παρά με αυτό της Όμικρον, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας από τη Νότια Αφρική, Άλεξ Σιγκάλ.

Τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα δεν μπορούν να αποβάλλουν εντελώς τη λοίμωξη του κορονοϊού και έτσι «επιτρέπουν» στον ιό να αναπαράγεται και να μεταλλάσσεται συνεχώς στο σώμα τους με την πάροδο του χρόνου, πριν εξαπλωθεί σε άλλους ανθρώπους ως νέα παραλλαγή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η έρευνα από τη Νότια Αφρική παραμένει... θεωρία, καθώς είναι μεγάλα τα ποσοστά εμβολιασμού σε κάθε χώρα, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί κάθε επόμενο κύμα του κορονοϊού.

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ #ΜΕΛΕΤΗ #ΝΟΤΙΑ_ΑΦΡΙΚΗ #ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα