Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως πήρε πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ και αποθήκευσε αρχεία στο ντους

Δημοσιεύθηκε το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ με ομοσπονδιακές κατηγορίες και έρχεται στο προσκήνιο το πλήρες εύρος της υπόθεσης εναντίον του πρώην προέδρου για κακοδιαχείριση απόρρητων εγγράφων.

Στον Τραμπ απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη κατοχή διαβαθμισμένου υλικού, παρακώλυση της δικαιοσύνης και ψευδείς δηλώσεις στις διωκτικές αρχές - με λεπτομερή κατάλογο του είδους των εγγράφων που διατηρούσε ο Τραμπ στις προσωπικές του κατοικίες.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ έκρυβε έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τα προγράμματα

πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σχέδια των ΗΠΑ για στρατιωτικές επιθέσεις αντιποίνων - υλικό που "θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών".

Περιγράφει επίσης λεπτομερώς πώς ο Τραμπ φέρεται να απέκρυψε αυτά τα έγγραφα από τους ερευνητές και τους ίδιους τους δικηγόρους του, μεταφέροντας κιβώτια με υλικό στην προσωπική του κατοικία στο Μαρ-α-Λάγκο και, από εκεί, με το αεροπλάνο του στην έπαυλή του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Σε ένα δεύτερο παράδειγμα που προέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Τραμπ φέρεται να έδειξε ένα στρατιωτικό “σχέδιο επίθεσης” σε έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο υπαλλήλους του – κανένας από τους οποίους δεν είχε άδεια ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το AP, κατά το κατηγορητήριο ο Τραμπ διατηρούσε απόρρητα έγγραφα στο μπάνιο, στο ντους, σε χώρο δεξιώσεων, στην αποθήκη, στο γραφείο και στην κρεβατοκάμαρα.

Παραιτήθηκαν οι δύο δικηγόροι του

Λίγο νωρίτερα, οι δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων παραιτήθηκαν, αφού ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για διακράτηση απόρρητων εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλα αδικήματα.

#ΗΠΑ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΔΙΚΗ #ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ #ΠΥΡΗΝΙΚΑ_ΟΠΛΑ #ΑΠΟΡΡΗΤΑ_ΕΓΓΡΑΦΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαίες, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ,ragdaies, ntonalnt trab, ipa