«Ράπισμα» State Department σε Τουρκία, «δεν πρέπει να συνδέει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με τη δική της στην ΕΕ»

«Η Τουρκία δεν πρέπει να συνδέει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με τη δική της στην ΕΕ» αναφέρει το State Department.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Τουρκία δεν θα έπρεπε να συνδέει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με τη δική της φιλοδοξία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εκτίμησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Πιστεύουμε ότι είναι ξεχωριστά ζητήματα» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

«Δεν θεωρούμε ότι θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνέδεσε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών.

Λευκός Οίκος: «Θέμα ΕΕ - Τουρκίας η υποψηφιότητα ένταξης της Άγκυρας»

«Είναι θέμα Ευρωπᨨικής Ένωσης και Τουρκίας η υποψηφιότητα ένταξης της Άγκυρας στην Ένωση», αναφέρουν από τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ υποστήριζαν τις προσδοκίες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει να τις υποστηρίζει, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι συζητήσεις αυτές είναι ένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και της Ένωσης των 27 κρατών μελών», συμπληρώνουν.

«Το επίκεντρό μας είναι στη Σουηδία, η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

#STATE_DEPARTMENT #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ #NATO #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα