Ρόδος: Στη φυλακή ο 40χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του, «δεν είμαι δολοφόνος»

Στη φυλακή οδηγείται με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο 40χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3), συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κα. Δέσποινα Γρύλλη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος για άλλη μία φορά τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», ο 40χρονος είπε πως δεν είναι ο ίδιος ο δολοφόνος του πατέρα του και

πώς θα μπορούσε, αφού το προηγούμενο διάστημα ήταν εκείνος που ακόμη και μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, προσπαθούσε να βοηθήσει στις έρευνες και να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και έτσι οδηγείται στη φυλακή.

Ο 40χρονος κλήθηκε για απολογία χωρίς να έχει συλληφθεί, καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Προς επικύρωση της διάταξης, προχθές (2/3), βρέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να υποστηρίξει ότι δεν επιθυμεί τη διατήρηση του μέτρου αυτού σε βάρος του.

Ο άτυχος 75χρονος είχε εντοπιστεί στις 14 Ιουνίου 2022 πριν από τη μία το μεσημέρι, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οδό Ειρήνης.

#ΡΟΔΟΣ #ΦΥΛΑΚΗ #ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, 40χρονος,rodos, 40chronos