Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ιόνιο Πανεπιστημίο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις συνέργειες του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

Τέθηκε από χθες Τρίτη 5 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου (ώρα 9:00) σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

για τις συνέργειες μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει: «Για το εν λόγω εγχείρημα, συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου. Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων (Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων), με έδρα το Αργοστόλι απορροφάται, από την 1η-10-2018, από το Ιόνιο πανεπιστήμιο, αυτοδικαίως, χωρίς άλλη διαδικασία και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας διάταξης.

Από την ημερομηνία αυτή, το Ιόνιο πανεπιστήμιο υπεισέρχεται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και σε όλες τις υποχρεώσεις του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή άλλου δικαιώματος υπέρ του δημοσίου ή των Ο.Τ.Α. ή άλλων νομικών προσώπων, τηρουμένων των διατυπώσεων δημοσιότητας για τα ακίνητα. Ο εξοπλισμός, τα εργαστήρια, τα αρχεία και οι βιβλιοθήκες των Τμημάτων και Σχολών του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων μεταφέρονται στα αντίστοιχα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4, Τμήματα και Σχολές του Ιονίου πανεπιστημίου. Αν ανήκουν σε Τομείς μεταφέρονται στα αντίστοιχα Τμήματα. Το Ιόνιο πανεπιστήμιο συνεχίζει αυτοδικαίως τις εκκρεμείς δίκες, χωρίς να απαιτείται ειδική διαδικαστική πράξη συνέχισης για καθεμία από αυτές.

Επίσης προβλέπεται η ίδρυση Σχολών στο Ιόνιο πανεπιστήμιο και από την 1η-10-2018 ιδρύονται οι κάτωθι Σχολές:

α) Σχολή Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου,

β) Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα