Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σρι Λάνκα, οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι θα φύγουν από το πρωθυπουργικό γραφείο (βίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σρι Λάνκα.

Στη Σαουδική Αραβία, μέσω Σιγκαπούρης, κατευθύνεται από τις Μαλδίβες ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Σρι Λάνκα.

Ο πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει υποβάλει ακόμα επίσημα την παραίτηση του, ανάθεσε την προεδρία στον πρωθυπουργό ο οποίος, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές

πάντως, παραμένουν από την Τετάρτη, στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο έχουν καταλάβει, αν και υποσχέθηκαν ότι θα αποχωρήσουν εντός της ημέρας.

Κρατώντας σημαίες της Σρι Λάνκα οργισμένοι διαδηλωτές πολιορκούν το γραφείο του πρωθυπουργού και ζητούν να παραιτηθεί.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κτήριο και προσπαθούν να τους σταματήσουν με δακρυγόνα, ενώ ξεσπούν επεισόδια.

Δείτε βίντεο

Ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, που είχε υποσχεθεί να παραιτηθεί σήμερα, διέφυγε με στρατιωτικό αεροσκάφος στις Μαλδίβες συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και δύο σωματοφύλακες.

Ο πρωθυπουργός και πιστός συνεργάτης του ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι διαδηλωτές λένε ότι δεν υποχωρούν και ζητούν αλλαγή κυβέρνησης παρά την εμφάνιση στρατιωτικών ελικοπτέρων με ενόπλους να στοχεύουν το πλήθος και την επιβολή απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες περιοχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη κλιμάκωση των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν εδώ και εβδομάδες μετά την χρεοκοπία της Σρι Λάνκα τον περασμένο Μάιο. Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «φάρσα» και «τραγωδία» την ανάληψη της προεδρίας από τον πρωθυπουργό ενώ αναλυτές προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εάν οι πολιτικοί αποτύχουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

#ΣΡΙ_ΛΑΝΚΑ #ΕΚΤΑΚΤΗ_ΑΝΑΓΚΗ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα