Σε «λουτρό» αίματος σχολείο στην Γάζα - Ο ισραηλινός στρατός προχωράει στη δεύτερη φάση της χερσαίας επέμβασης

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στα σχολεία του ΟΗΕ στην Γάζα.

Οι νεκροί όλο και αυξάνονται από επίθεση που έγινε τα ξημερώματα – σύμφωνα με την Χαμάς – στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Από την επίθεση αυτή τη φορά,

χτυπήθηκε ένα σχολείο που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο οι κάτοικοι, με τους νεκρούς σύμφωνα με την Χαμάς, να είναι περισσότεροι από 80.

Live εικόνα από την Γάζα

{https://www.youtube.com/watch?v=NTo8Tb46GZI}

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στα σχολεία του ΟΗΕ

Αυτό που φαίνεται να είναι μια τάση αυτή τη στιγμή είναι οι συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες εγκαταστάσεις.

Αυτά τα δύο σχολεία βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Όλοι γνωρίζουν ότι τα διαχειρίζεται ο ΟΗΕ. Πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές.

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί κάτω από τα ερείπια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φτυάρια και τα γυμνά τους χέρια για να ξεθάψουν ανθρώπους.

Το Κατάρ καταγγέλλει την ισραηλινή επίθεση σε σχολείο της Γάζας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε τον νέο βομβαρδισμό του σχολείου αλ-Φαχούρα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, από το Ισραήλ, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Η Ντόχα ζήτησε επίσης "επείγουσα διεθνή έρευνα και ανεξάρτητους ερευνητές να διερευνήσουν τη στοχοποίηση σχολείων και νοσοκομείων στη Γάζα από το Ισραήλ".

بيان| قطر تدين بشدة قصف الاحتلال الإسرائيلي مجددا لمدرسة الفاخورة بشمال غزة#الخارجية_القطرية pic.twitter.com/XC5thrdbDY

— الخارجية القطرية (@MofaQatar_AR) November 18, 2023

Sky News: Ο ισραηλινός στρατός προχωράει στη φάση δύο της χερσαίας επίθεσης

Το Sky News, σε ανάλυσή του σχετικά με τις χερσαίες επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα, σημειώνει ότι ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στη δεύτερη φάση.

Η πρώτη φάση της χερσαίας επίθεσης των IDF επικεντρώθηκε στη βόρεια Γάζα, με στόχους την κατάληψη της πόλης της Γάζας, την καταστροφή της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων, όπως είχαν ανακοινώσει και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τώρα οι IDF έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να επεκτείνουν τη χερσαία επίθεση «όπου κρύβεται η Χαμάς», πράγμα που αναπόφευκτα σημαίνει ότι η εστίαση των IDF θα μετατοπιστεί – τελικά – στη νότια Γάζα.

Μάλιστα, το Sky News παρουσιάζει και χάρτη για το πού θα ρίξουν το βάρος τους οι IDF. Υπενθυμίζεται ότι οι IDF φέρεται να έχουν ρίξει φυλλάδια πάνω από την περιοχή της Χαν Γιουνίς, προτρέποντας τους πολίτες να μετακινηθούν δυτικά προς το Αλ Μαουάσι – στη δυτική ακτή.

Ο Μπεν Γκβίρ λέει ότι θα φέρει νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή για τους τρομοκράτες στην Κνεσέτ αυτή την εβδομάδα

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir λέει ότι αυτή την εβδομάδα θα φέρει για αρχική έγκριση στην Κνέσετ, (κοινοβούλιο του Ισραήλ), ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει τη θανατική ποινή για τους τρομοκράτες.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Ben Gvir γράφει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη προετοιμαστεί από το κόμμα του Otzma Yehudit, στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Κνεσέτ τη Δευτέρα.

"Περιμένω από όλα τα μέλη της Κνέσετ να υποστηρίξουν αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο", γράφει.

Η θανατική ποινή έχει επιβληθεί μόνο δύο φορές στην ιστορία του εβραϊκού κράτους, με τελευταία φορά την εκτέλεση του αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος Αδόλφου Άιχμαν το 1962.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα,gaza