Σε ποια σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

Στην αναβολή έναρξης των μαθημάτων σε σχολεία περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel προσανατολίζονται δήμοι και περιφέρειες.

Μπορεί το πρώτο κουδούνι να χτυπά για τους περισσότερους μαθητές τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σε κάποιες περιοχές είναι πραγματικά αδύνατον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία.

Δήμοι και περιφέρειες προσανατολίζονται πλέον στην αναβολή έναρξης των μαθημάτων σε σχολεία

περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, καθώς έως τη Δεύτερα 11 του μήνα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σχολεία, αλλά πιθανά ακόμη και η πρόσβαση σε ολόκληρα χωριά.

Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή των ζημιών στα σχολικά κτίρια, ενώ αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές έχουν ήδη στείλει αιτήματα στους αρμόδιους φορείς να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά την επόμενη εβδομάδα.

Ενδεικτικά, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έχει πλήξει όλο το νομό Μαγνησίας, αλλά και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας όπως τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, αλλά και τμήματα της Εύβοιας και της Σκιάθου καθιστά μάλλον αδύνατο να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή βρέθηκε στα προσβάσιμα σχολεία της Μαγνησίας για να διαπιστώσει και η ίδια το πρωτόγνωρο μέγεθος αυτής της ανυπολόγιστης καταστροφής. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της έκρινε ως επιβεβλημένη την αυτοψία στις σχολικές μονάδες και αναμένει τις εισηγήσεις των δημάρχων σχετικά με την ασφάλεια για το άνοιγμα των σχολείων.

{https://www.facebook.com/zettamakri/posts/pfbid02uDB7tTRbaKmxwPt9y2MSJjc7kKLh4W1gx7V3gQi1hbw4a2qkagkWkBYbc55oW4Tal?locale=el_GR}

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου,deftera 11 septemvriou