Σε ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα στο Μινσκ φέρεται να εντοπίστηκε ο Πριγκόζιν, τι μεταδίδουν μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ενώ η ακριβής τοποθεσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν παραμένει ασαφής, αξιωματούχος αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι φέρεται να βρίσκεται σε ξενοδοχείο στο Μινσκ.

Αναλυτικότερα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού του «εγκεφαλου» της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, το που μπορεί να βρίσκεται παραμένει ένας άλυτος... «γρίφος».

O πρόεδρος της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μαρκ Γουόρνερ, δήλωσε σύμφωνα με το NBC News,

ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να βρίσκεται σε ένα από τα μοναδικά ξενοδοχεία στο Μινσκ που δεν έχει παράθυρα.

Ο 62χρονος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το Σάββατο, όταν εκδιώχθηκε από τη ρωσική πόλη Ροστόφ, αφού διέταξε τους άνδρες του να υποχωρήσουν.

Η σύντομη εξέγερση είδε τους μαχητές της Wagner, να προελαύνουν προς τη Μόσχα, απαιτώντας την αποπομπή της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας κατηγορώντας την ότι τα «θαλάσσωσε» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως ορμητήριο για την εισβολή της στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο και ο Λουκασένκο παραμένει στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αν και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Λευκορωσίας δεν είναι σαφείς, ο Πριγκόζιν πιστεύεται ότι έχει μετακομίσει στη Λευκορωσία και το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του και των μαχητών του.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων έδειξαν ότι ένα ιδιωτικό τζετ που συνδέεται με τον Πριγκόζιν και την Wagner, πέταξε προς τη Λευκορωσία από τη Ρωσία νωρίς την Τρίτη.

Το αεροσκάφος Embraer Legacy 600 συνδέεται με τον ίδιο, σύμφωνα με έγγραφα κυρώσεων των ΗΠΑ.

Τι «μέλλει γενέσθαι» για τον Πριγκόζιν και την Wagner

«Κάθε εκβιασμός είναι καταδικασμένος σε αποτυχία», ήταν η προειδοποίηση του Πούτιν μετά την απόπειρα εξέγερσης.

Τη Δευτέρα, ο πρώην σύμμαχος του Πούτιν επέμεινε ότι η ανταρσία του δεν ήταν απόπειρα «ανατροπής» της κυβέρνησης και ότι αποφάσισε να σταματήσει την προέλαση προς τη Μόσχα για να αποφύγει την αιματοχυσία.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών είπε ότι ξεκίνησε την πορεία εξαιτίας μιας αδικίας και ενήργησε για να αποτρέψει την καταστροφή της ομάδας μισθοφόρων της Wagner.

Ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην ελίτ του στρατού του Κρεμλίνου -κυρίως στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γερασίμοφ- τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν παρείχαν στους μαχητές του αρκετά πυρομαχικά στη μάχη για την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ.

Ο Πούτιν δήλωσε σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας ότι οι ηγέτες της ανταρσίας πρόδωσαν την πατρίδα τους, αν και δεν ανέφερε ονομαστικά τον Πριγκόζιν, ενώ υπογράμμισε ότι θα επιτραπεί στους μαχητές του Wagner να εγκατασταθούν στη Λευκορωσία.

#WAGNER #Λευκορωσία #ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ_ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μινσκ, Πριγκόζιν, ΗΠΑ,minsk, prigkozin, ipa