Σοκαριστικές εικόνες: Τον λίντσαραν μέχρι θανάτου γιατί έκανε βλάσφημα σχόλια, δεν κατάφερε να τον σώσει η αστυνομία

Ένας θρησκευτικός ηγέτης ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή φέρεται να έκανε βλάσφημα σχόλια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματος της αντιπολίτευσης (PTI) στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa του Πακιστάν.

Ο Nigar Alam, τοπικός μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης, κλήθηκε να παραχωρήσει μια ομιλία σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα Tehreek-e-Insaf (PTI) του πρώην πρωθυπουργού Imran Khan στο χωριό Sawaldher της περιφέρειας Mardan.

Ο άνδρας κατέληξε να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου, αφού «έκανε κάποια βλάσφημα σχόλια που

εξόργισαν τον κόσμο», δήλωσε στο Al Jazeera τοπικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία κατάφερε αρχικά να τον γλυτώσει οδηγώντας τον σε ένα κοντινό κατάστημα, ωστόσο το πλήθος έσπασε την πόρτα, τον έσυρε με τη βία έξω και τον χτύπησε με ρόπαλα αφήνοντας τον νεκρό.

Το βίντεο από το λιντσάρισμα έκανε το γύρο του κόσμου: Στις σοκαριστικες εικόνες, η αστυνομία φαίνεται να προσπαθεί μάταια να σταματήσει το έξαλλο πλήθος από το να χτυπήσει τον άνδρα.

Σημειώνεται πως η βλασφημία είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, ενώ ακόμη και αναπόδεικτοι ισχυρισμοί μπορούν να ξεσηκώσουν τον όχλο ωθώντας σε πράξεις σκληρής βίας.

Προσοχή σκληρές εικόνες!

A Muslim religious leader has been beaten to death in Pakistan for allegedly making ‘blasphemous remarks’ during a speech at a rally for Imran Khan’s opposition PTI party ⤵️ pic.twitter.com/KPi7opmvXt

Al Jazeera English (@AJEnglish) May 7, 2023

#ΠΑΚΙΣΤΑΝ #ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ #ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκαριστικές,sokaristikes