Σπάνιες Παθήσεις: Στους 600.000 οι ασθενείς στην Ελλάδα - Σε εξέλιξη η δημιουργία του Μητρώου Ασθενών

Οι ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις στη χώρα μας φτάνουν τους 600.000, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Την ίδια στιγμή η Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αποκάλυψε τις δράσεις του Υπουργείου Υγείας για την υποστήριξη των ανθρώπων με Σπάνιες Παθήσεις.

Η

Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα όπως ανέφερε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του Μητρώου Σπανίων Παθήσεων με τη συνεργασία της ΗΔΙΚΑ, στο οποίο έχουν μπει οι παιδιατρικοί καρκίνοι και η Κυστική Ίνωση, και γίνεται προσπάθεια για τη στατιστική ταξινόμηση των νοσημάτων (ICD 10).

Αναφερόμενη στο ζήτημα των γενετικών μοριακών ελέγχων στους οποίους θα πρέπει να υποβάλλονται οι μέλλοντες γονείς, η κα Γκάγκα είπε ότι είναι στόχος του Υπουργείου να αποζημιώνονται στο μέλλον και να υπάρχουν Ειδικά Κέντρα Μοριακών Ελέγχων, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΠΑ για γενετικό έλεγχο σε νευρομυϊκά και μεταβολικά νοσήματα, ενώ γενετικοί έλεγχοι γίνονται ήδη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η Υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη Δευτεροβάθμια και τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης, έτσι ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες των ασθενών.

Περισσότερα στο news4health.gr

#ΣΠΑΝΙΕΣ_ΠΑΘΗΣΕΙΣ #ΑΣΘΕΝΕΙΣ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπάνιες Παθήσεις, 600 000, Ελλάδα -, Μητρώου Ασθενών,spanies pathiseis, 600 000, ellada -, mitroou asthenon