Σπαρτιάτες: On air ο εκπρόσωπος Τύπου και από πίσω... στοίβες με Παπαδόπουλο και φιλοχουντικά βιβλία

Προσπαθούν να φανούν μετριοπαθείς αλλά τα βιβλία για τη Χούντα, τον Χίτλερ και τον αντικομμουνισμό φανερώνουν τις πεποιθήσεις τους. Τι σχολίασε για τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «Σπαρτιατών» και δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς υποδέχθηκε στο γραφείο του την κάμερα του Alpha, και τα πλάνα ήταν αποκαλυπτικά: πλήθος αντιεπιστημονικών βιβλίων

και ατεκμηρίωτων ιστορικά. Βιβλία που αφορούν την σκοτεινή περίοδο της Χούντας των συνταγματαρχών και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Αδόλφο Χίτλερ, το ναζιστικό σύμβολο με τη σβάστικα και τον Ιωάννη Μεταξά. Βιβλία γεμάτα αντικομμουνιστικές αναφορών, που αμφισβητούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όταν ρωτήθηκε για τα βιβλία απάντησε πως «υπάρχει μία αντιπαράθεση για εκείνη την περίοδο» και ότι «είναι ενός εξαιρετικού φίλου που γράφει από επιστημονικής απόψεως». «Εγώ δεν είμαι ιστορικός και επαΐων επ’ αυτού. Ο Μεταξάς ουσιαστικά είπε το «όχι», είναι γεγονός αυτό», είπε ακόμα αποφεύγοντας πάντως να πει περισσότερα.

Ο Χάρης Κατσιβαρδάς, «περίμενε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό». Ερωτηθείς δε για τον χρυσαυγίτη και καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, ο Κατσιβαρδάς θυμήθηκε τον νομικό πολιτισμό και τη Δικαιοσύνη. «Το τεκμήριο της αθωότητας είναι το μεγαλείο του νομικού πολιτισμού. Μπορεί να αθωωθεί κανείς. Άρα δεν μπορούμε με υποθέσεις σε μία δίκη, η οποία διαρκεί να πούμε ότι θα καταδικαστεί, εάν τελεσιδίκως αθωωθεί τι θα συμβεί;», είπε χαρακτηριστικά. Δεν είχε την ίδια ευφράδεια όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν ο Κασιδιάρης καταδικαστεί: «Εγώ δεν απολογούμαι για το κ. Κασιδιάρη», σχολίασε.

Ποιος είναι ο Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, που πέρασε και από το φασιστικό μόρφωμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη, απασχόλησε την επικαιρότητα προσφάτως ως δικηγόρος και εκπρόσωπος της οικογένειας παιδιού που προκάλεσε τον υπερσυντηρητικό ηθικό πανικό για την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Αγόρια στο ντους».

#ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΗΛΙΑΣ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ #ΒΟΥΛΗ #ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΧΟΥΝΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα