Στα «κάγκελα» και η εστίαση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί τις ερχόμενες ημέρες και ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τα όσα θα περιέχει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Παρά το ότι αναμένονται αλλαγές κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης, είναι έντονες οι αντιδράσεις λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου, και τώρα σειρά είχε η εστίαση και συγκεκριμένα η «Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Εστίασης στην Αθήνα».

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για το ότι «το προηγούμενο διάστημα Κράτος και Δήμοι μας γονάτισαν με συνεχούς ελέγχους και πρόστιμα για το κάπνισμα, για τα τραπεζοκαθίσματα,

για διάφορα δημοτικά τέλη, για φοροδιαφυγή. Οι αναπλάσεις και τα έργα που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας αποτρέπουν κάποιον να διασκεδάσει στους συγκεκριμένους χώρους με αποτέλεσμα τα μαγαζιά μας να είναι άδεια. Ποιός θα μας αποζημιώσει ; Έχουμε καταντήσει αντί να ταιζουμε και να προσφέρουμε διασκέδαση στο κόσμο να ταιζουμε το κράτος και τους Δήμους».

Παράλληλα, όπως τονίζουν, «έχουμε γονατίσει από τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, από την ακρίβεια, από τους υπέρογκους λογαριασμούς στην Ενέργεια και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο ήδη μειωμένο εισόδημα μας» ενώ σημειώνουν ότι «ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αυτού του κεφαλικού φόρου, για να υφαρπάξει την ψήφο των επαγγελματιών, τώρα στην ουσία τριπλασιάζει τα βάρη για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες».

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται: «Προκλητικά αναφέρει ότι δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να έχει λιγότερο εισόδημα από τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου, ενώ κάνει ότι ξεχνάει ότι τουλάχιστον ο εργαζόμενος έχει αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο.

Αντί να επαναφέρει το αφορολόγητο για εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς, Αντί να βάλει «χέρι» στις ανεξέλικτες αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας, Αντί να πάρει έστω και ένα μέτρο για την διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns την περίοδο του κορωνοιου έρχεται να «ξύσει» όπως λέει «τον πάτο του βαρελιού» και να οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης σε νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την «Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Εστίασης στην Αθήνα» και συμπληρώνουν:

«Η λεγόμενη «φορολογική δικαιοσύνη» κλείνει τα μάτια για άλλη μια φόρα στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και τις αλυσίδες. Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα αύξηση 154% κι όμως οι κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία , προστασία από φυσικές καταστροφές παραμένουν στα τάρταρα».

Όπως καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, «όλοι μια γροθιά να αποκρούσουμε την νέα επίθεση κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που ήδη είχατε υποσχεθεί να καταργηθεί προεκλογικά. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές». #ΕΣΤΙΑΣΗ #ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ_ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ #ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα