Στη Βουλή πάει το ΠΑΣΟΚ το θέμα των πλημμυρών στη Θεσσαλία

Σε νέους αυστηρούς τόνους συνεχίζεται η αντιπολιτευτική κριτική του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για το θέμα των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, μετά την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη σε Παλαμά, Βόλο, Λάρισα, η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται να καταθέσει ερώτηση στη βουλή για την αντιπλημμυρική προστασία,

η οποία δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν θα αφορά τους αρμόδιους υπουργούς (πχ Πολιτικής Προστασίας) ή και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε, έχουν περάσει ελάχιστές μέρες από την προηγούμενη συζήτηση στο κοινοβούλιο για θέματα φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα για τις πυρκαγιές. Βεβαίως, το γεγονός ότι τέτοια ζητήματα ανάγονται σε μείζονες πολιτικές αντιπαραθέσεις φαίνεται να αποτελεί κυρίως πρόβλημα στην εικόνα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και όχι στην αντιπολίτευση που εγείρει ερωτήματα.

Ανούσια αφηγήματα και ουσιαστική ανεπάρκεια

Εξάλλου, αυτή τη έλλειψη αποτελεσματικότητας σε διάφορους τομείς στηλίτευσε και ο κύριος Ανδρουλάκης στην περιοδεία του στη Θεσσαλία: αργοπορία στις εκκενώσεις, καθυστερήσεις στην περίθαλψη των πληγέντων, προβλήματα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας που δημιουργείται, αλλά και ανεπάρκεια των αντιπλημμυρικών έργων που έπρεπε να έχουν γίνει.

Γενικότερα, από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν το αφήγημα της κυβέρνησης να παραμένει ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι πρωτοφανή και όχι ότι το κράτος είναι ανεπαρκώς προετοιμασμένο. Τονίζουν, επιπλέον, ότι το γαϊτανάκι αποτυχιών στην πολύ σύντομη νέα θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ήδη πολύ μακρύ: Αγχίαλος, Κροάτες χούλιγκανς, Έβρος, Θεσσαλία κτλ.

#ΠΑΣΟΚ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΒΟΥΛΗ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL
Keywords
Τυχαία Θέματα