Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023, γιατί «απομακρύνεται» το debate μέχρι την πρώτη κάλπη

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 - Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Προκήρυξη εκλογών στις 9 Μαρτίου και στήσιμο της πρώτης κάλπης ένα μήνα αργότερα, στις 9 Απριλίου, είναι το βασικό σενάριο που όλα δείχνουν έχει κλειδώσει για τις εκλογές του 2023.

Ένα από τα θέματα που δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει 100% είναι αν θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται η πιθανότητα μιας τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων.

Η Ν΄έα Δημοκραρία δεν «βλέπει» ντιμπεϊτ τουλάχιστον έως τις 9 Απριλίου.

Συνεπώς, δεν αναμένεται η διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού ντιμπεϊτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αναμετρηθεί σκληρά μέσα στην Βουλή αρκετές φορές.

Μάλιστα, οι πολιτικοί διαξιφισμοί έχουν φθάσει μέσα σε αυτή την τετραετία περίπου 50 τον αριθμό.

Ωστόσο, υπό όρους, στη ΝΔ αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για να υπάρξει τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών πριν από τη δεύτερη κάλπη.

Σαφώς προεκλογικό το κλίμα

Το βέβαιο είναι ότι κλίμα είναι ήδη σαφώς προεκλογικό. Τα επιτελεία των κομμάτων σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική, ενώ οι αρχηγοί έχουν αρχίσει ήδη τις εξορμήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη Θεσσαλία, μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου.

Στον Πλατύκαμπο ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για μια δεύτερη τετραετία.

«Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία είχαμε υπογράψει, θα την τηρήσουμε και την επόμενη τετραετία γιατί θέλω να ξέρετε ότι προσβλέπω πολύ στη δικιά σας στήριξη. Προσβλέπω στη στήριξη των παλιών και νέων φίλων της ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα. «Την τελική απάντηση θα μας τη δώσει σε λίγες βδομάδες, αυτή την άνοιξη που λέει και ο κ. Πρωθυπουργός όταν θέλει να κάνει μία δήλωση που να κάνει εντύπωση, με την ετυμηγορία του και θα αποφασίσει για το πώς θέλει να προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #DEBATE #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΑΡΧΗΓΟΙ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα