Συναντήσεις Μητσοτάκη με UEFA και προέδρους ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Μαξίμου

Σειρά επαφών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με ποδοσφαιρικούς φορείς, μετά τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει την Τετάρτη (16/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και εκπροσώπους από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό,

τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Στις 10:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ατζέντα του Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου είναι σαφές ότι πέραν της οικονομίας και της μεταρρυθμιστικής ατζέντας που συνδέονται με την προετοιμασία της ΔΕΘ, θα βρεθεί απέναντι και σε σειρά ζητημάτων που έχουν ανακύψει στην διάρκεια αυτού του δύσκολου για τη νέα κυβέρνηση, καλοκαιριού.

Αύριο το πρωί θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν παρουσία του οποίου θα ακολουθήσει η ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας στην οποία έχουν προσκληθεί και οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν επίσης και οι αποφάσεις σε σχέση με την απόδοση ευθυνών στην ΕΛΑΣ βάσει του πορίσματος της εν εξελίξει εσωτερικής έρευνας.

Η πρόκληση ωστόσο που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν αφορά μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και ευρύτερα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ασφάλειας, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από τα σοβαρά επιχειρησιακά σφάλματα που διέπραξε η ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση της εισόδου και της ανενόχλητης διέλευσης των Κροατών χούλιγκανς από την χώρα μας.

Η συζήτηση περί παθογενειών και ενδεχόμενων προβλημάτων στην συστημική λειτουργία της ΕΛΑΣ κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με το αφήγημα "νόμου και τάξης" που προέβαλε και κατά την προεκλογική περίοδο το κυβερνών κόμμα το οποίο, μετά από μία τετραετία δικής του διακυβέρνησης, καλείται πλέον να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα- όπως και κάθε άλλο που ανακύπτει- χωρίς την δυνατότητα να επικαλείται ευθύνες των προκατόχων της.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ #ΑΕΚ #UEFA
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναντήσεις Μητσοτάκη, UEFA, ΑΕΚ ΠΑΟ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Τετάρτη, Μαξίμου,synantiseis mitsotaki, UEFA, aek pao olybiakou, paok, tetarti, maximou