ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες ισορροπίες που δημιουργεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Διαφορετικά δεδομένα στην κούρσα για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημιουργεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί κι επίσημα τις επόμενες ώρες με βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, στην συνέχεια, το απόγευμα, θα επισκεφτεί τα Χανιά, δηλαδή τον τόπο καταγωγής του, για

συζήτηση με πολίτες στους τάφους των Βενιζέλων και στο παλιό ενετικό λιμάνι της πόλης. Το «ζουμί» πάντως της υποψηφιότητας του αναμένεται να υπάρχει στο βίντεο το οποίο θα αναρτήσει δηλώνοντας επίσημα το παρόν ως υποψήφιος πρόεδρος.

Πίεση στον Ν. Παππά

Αν και η εν λόγω υποψηφιότητα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσει πρόβλημα στην διαφαινόμενη πρωτιά της Έφης Αχτσιόγλου και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που, ως το ισχυρό φαβορί για τη δεύτερη θέση, θέτει σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα της συζήτησης, αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες στο εσωτερικό της παλιάς πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, διότι αναμένεται να κλέψει αρκετούς ψήφους από την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά.

Επίσης, σε επίπεδο στελεχών, το γεγονός της τόσο άμεσης σύνδεσης Πολάκη – Κασσελάκη στερεί από τον κύριο Παππά τη στήριξη του Παύλου Πολάκη, ενώ τις επόμενες μέρες θα δούμε και ποια θα είναι και τα άλλα 29 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής (απαιτούνται συνολικά 30) τα οποία θα υπογράψουν υπέρ του κυρίου Κασσελάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του Νίκου Παππά, ο ίδιος δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα.

Αντιδράσεις από τη βάση

Πάντως, η υποψηφιότητα Κασσελάκη, πέρα από τα θετικά σχόλια για τα λαμπερά χαρακτηριστικά του προφίλ του και τα επικοινωνιακά του χαρίσματα (πετυχημένος επιχειρηματίας, νέος, εμφανίσιμος), έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ήταν εμφανείς σε επίπεδο βάσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βασικότερος λόγος για αυτές είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έλειπε σχεδόν 20 χρόνια από την Ελλάδα και έχει γυρίσει στην χώρα μας μόλις πριν 3 μήνες. Αρνητικά μετρά για πολλούς και το γεγονός της τόσο στενής σύνδεσης του με τον Παύλο Πολάκη, μολονότι σε επίπεδο έκφρασης πολιτικού λόγου οι δύο τους απέχουν πολύ (π.χ. θέματα ΛΟΑΤΚΙ).

Επιπλέον, έκπληξη έχει δημιουργήσει η δήλωση που είχε κάνει πρόσφατα ο ίδιος για τη στήριξη που παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αρθρογραφία του σε εφημερίδα της ομογένειας (γνωστή για τις σχέσεις της με την οικογένεια Μητσοτάκη), ενώ κριτική είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ουσιαστικό πρόβλημα δημιουργεί το γεγονός ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, οπότε δεν θα μπορούσε να μετέχει στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, τον Νίκο Ανδρουλάκη κτλ στο κοινοβούλιο.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη,syriza, kasselaki