ΣΥΡΙΖΑ: Τα Τέμπη αφύπνισαν τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου

Σε προεκλογική τροχιά ενεργοποίησης της οργανωμένης βάσης διανύει η Κουμουνδούρου, η οποία βλέπει τα μέλη της να βρίσκονται σε αφύπνιση, ενθαρρυμένα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Dnews» από οργανωτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τα Τέμπη αποτέλεσαν καμπή και στη ψυχολογία των οπαδών και φίλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι αισθάνονται ότι η δημοσκοπική υστέρηση του κόμματος του μπαίνει,

πλέον, στα όρια του στατιστικού λάθους, με τη δυναμική να είναι, δε, αρνητική για τη ΝΔ, αλλά και τους πολίτες «να στρέφουν σταδιακά το βλέμμα προς τα αριστερά», αναζητώντας λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα.

Ήδη έχουν βρεθεί 25.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι

Σε αυτή τη βάση, παρατηρείται αρκετά μεγάλη και ξαφνική αύξηση των διαθεσιμοτήτων των μελών για μια σειρά από «καθήκοντα» ενόψει των εκλογών. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στελέχη του οργανωτικού γραφείου της Κουμουνδούρου, έχει καλυφθεί το 90% των εκλογικών αντιπροσώπων που απαιτούνται σε όλη την επικράτεια, κάτι που σημαίνει έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό 25.000 εθελοντών. Επιπλέον, οι οργανώσεις βρίσκονται σε φάση οργάνωσης εξορμήσεων και προετοιμασίας των εκλογικών κέντρων και σταντ σχεδόν σε όλη την περιφέρεια και τις γειτονιές των μεγάλων πόλεων. Μάλιστα, υπάρχει και αρκετή πίεση (έως γκρίνια) από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ να επιταχυνθεί η έκδοση προεκλογικών υλικού με τις θέσεις του κόμματος, ως εργαλείο επαφής με τους πολίτες.

Ξάφνιασε την ηγεσία η απότομη αλλαγή στη βάση

Η ενεργοποίηση της βάσης, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, όχι μόνο δεν πρόκειται για κάτι που θα έρχονταν νομοτελειακά, αλλά προέκυψε αρκετά απότομα, ξαφνιάζοντας, σε έναν βαθμό της ηγεσία της Κουμουνδούρου. Προφανώς, το σημείο καμπής που άλλαξε άρδην το κλίμα στις οργανώσεις ήταν τα Τέμπη, που μετέβαλλαν ριζικά τους κοινωνικούς συσχετισμούς, ενθαρρύνοντας τα μέλη να βγουν πιο τολμηρά στην κοινωνία.

Στοίχημα η ενεργοποίηση των 150.000 των εσωκομματικών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την αξιωματική αντιπολίτευση, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας (και υπεύθυνος για το οργανωτικό), Γιώργος Βασιλειάδης, προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτό το κλίμα και ιδίως τη μεγάλη δεξαμενή των 150.000 πολιτών που συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία επανεκλογής του Αλέξη Τσίπρα πριν από περίπου ένα χρόνο. Στην ίδια κατεύθυνση, τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθούν εκλογικές επιτροπές ανά περιφερειακή ενότητα (νομαρχίες) και θα οριστεί κεντρική εκλογική επιτροπή σε κεντρικό επίπεδο με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων.

Κάθε μέρα και εξόρμηση για τον Τσίπρα

Βεβαίως, αυτή η ενεργοποίηση αφορά και την ηγεσία του κόμματος, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει μπει σε καθημερινό πρόγραμμα περιοδειών:

Παρασκευή: Άργος και Καλαμάτα

Σάββατο: Αγία Παρασκευή

Κυριακή: Ελευσίνα.

#ΤΕΜΠΗ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη, Κουμουνδούρου,syriza, tebi, koumoundourou