Τα fake news, το δείγμα για το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν και ο κορονοϊός

Ο συναγερμός για το ύποπτο κρούσμα για Κορονοϊό στο Αττικόν Νοσοκομείο πράγματι δόθηκε, όμως κάποιοι μετέδωσαν με αστραπιαία ταχύτητα τα «νέα» για έλεγχο του δείγματος όταν το ασθενοφόρο δεν είχε καν παραλάβει τον ασθενή με το ύποπτο κρούσμα από το σπίτι του και δεν είχε μεταφερθεί ούτε στο νοσοκομείο. Fake news στην προσπάθεια για fast truck ενημέρωση; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το απόγευμα της

Τρίτης 25/2 δόθηκε άλλος ένας συναγερμός για ύποπτο κρούσμα για Κορονοϊό στο Αττικόν Νοσοκομείο. Δικαιολογημένο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μετά και τα τελευταία νέα που έρχονται από την γειτονική Ιταλία, αλλά και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Ωστόσο, την ίδια ώρα που κάποια μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο ασθενής είναι στο Αττικόν Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει στο σπίτι του στον Πειραιά. Και μετά, προτού ληφθεί δείγμα για εξέταση, κάποια μέσα ήδη το είχαν «στείλει» προς εξέταση.

Για την ιστορία, το δείγμα έφτασε λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ της Τρίτης 25/2 για να εξεταστεί εάν πρόκειται για κορονοϊό. Τα δε αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της επόμενης ημέρας.

Είναι αλήθεια ότι στην εποχή της πληροφόρησης τα fake news διαδίδονται πιο γρήγορα και από τις ειδήσεις. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ιατρικές διαδικασίες και πρωτόκολλα, τότε θέλουν το χρόνο τους. Και στα Dikaiologitika News σεβόμαστε τον αναγνώστη και τον χρόνο που μας αφιερώνει.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική παραδοχή ΠΟΥ για κορονοϊό: Δεν είναι έτοιμος ο κόσμος να αντιμετωπίσει μία πανδημία

Κορονοϊός: Ποια τα συμπτώματα - Τι να κάνετε

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣFAKE NEWSΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αττικόν,attikon