Τα κόμματα που έφαγαν... πόρτα από τον Άρειο Πάγο στις προηγούμενες εκλογές

Ο Άρειος Πάγος, σε λίγα 24ωρα, θα λύσει οριστικά το γρίφο με το αν τελικά το κόμμα Κασιδιάρη κατέλθει στις εκλογές 2023.

Στις 2 Μαΐου θα ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Εκείνη την ημέρα, σε δημόσια συνεδρίαση, ο Άρειος

Πάγος θα κάνει την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα «κατέβουν» τελικά στις εκλογές 2023.

Οι δικαστές του Α1 τμήματος θα αποφασίσουν για τους εκλογικούς συνδυασμούς, των υποψηφίων αυτών των συνδυασμών, καθώς και των μεμονωμένων υποψηφίων.

Ειδικότερα, αναμένεται να αντιμετωπίσουν το ερώτημα, αν το «διαζύγιο» Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου είναι ένας «ελιγμός» για να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο του Αρείου Πάγου στους «Έλληνες».

Πάντως, σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος ανάψει «κόκκινο» στους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο δικαστήριο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης της Ελλάδας θα αποκλείσει συνδυασμό.

Έχει συμβεί και σε παρελθούσες εκλογικές αναμετρήσεις. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το 2019, ο Άρειος Πάγος είχε αποκλείσει πέντε κόμματα από τις εκλογές:

- Άλλη Ελλάδα,

- Κίνημα φτωχών Ελλάδος,

- Απόφαση Ανάγκης,

- Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος-ΑΚΕ και

- ο συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων υπέρ των Δημοψηφισμάτων Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Το 2015, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αποκλείστηκαν τρία κόμματα στις εκλογές του Ιανουαρίου: Το Κόμμα Φιλελευθέρων, Εθνική Ελπίδα «Γεώργιος Παπαδόπουλος» και Δημοβούλιο Πολιτών - Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Τον Σεπτέμβριο «κόπηκαν» επτά: Εθνική Ελπίδα «Γεώργιος Παπαδόπουλος», Δημοκρατικό Κόμμα, Ελληνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά- Ανανεωτική Δεξιά-Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ-Ανανεωτική ΝΔ-Οχι στον Πόλεμο-Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές- Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος, Θεσμός, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος και Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων Πυρίκαυστος Ελλάδα.

Το 2012 αποκλείστηκαν τα εξής τέσσερα κόμματα: Εθνική Ελπίδα, ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ, Φίλοι του Ανθρώπου, Δημοβούλιο Πολιτών. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κόπηκαν επτά κόμματα από τις εκλογές, ενώ σε ένα παραιτήθηκε ο νόμιμος εκπρόσωπός του: Λευκό, ΕΛ- ΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας), ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ, Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και Ελληνικό Όραμα.

Αντίστοιχα, το 2009 κόπηκαν» τα εξής πέντε κόμματα: Οικολόγοι Ελλάδας-Πολιτική Κάθαρση, Αμεση Δημοκρατία στην Πράξη, Μέλλον των Ελλήνων-Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού, Νέα Ελληνική Δημοκρατία και Πού είσαι Παπαδόπουλε-Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών-Τρομοκρατήστε τους Τρομοκράτες.

#ΚΟΜΜΑΤΑ #ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα