Τέμπη: Δίκτυο μονάδων ψυχικής υγείας για ψυχολογική υποστήριξη τραυματιών και συγγενών των θυμάτων

Συγκροτείται δίκτυο κλινικών και μονάδων ψυχικής υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων των Τεμπών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για το ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης των τραυματιών και των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειές των θυμάτων.

Όπως είπε ο υπουργός, συγκροτήθηκαν από την πρώτη ημέρα εννέα κλιμάκια των ειδικών Ψυχικής Υγείας και παρείχαν υπηρεσίες στους πληγέντες στα νοσοκομεία της Λάρισας για όσο

διάστημα χρειάστηκε.

Επίσης, ανέφερε ότι με απόφαση της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη έχει συγκροτηθεί δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα για την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, που παραμένουν στα νοσοκομεία, αλλά και όσων έφυγαν, καθώς και των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους, και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία.

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι τα στελέχη της Εθνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, ενώ επικοινώνησαν και με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Εξ αυτών, όπως είπε ο υπουργός, οκτώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχώς δίπλα στα θύματα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Δείτε ΕΔΩ το Δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα.

#ΤΕΜΠΗ #ΘΥΜΑΤΑ #ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ #ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ_ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΥΓΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Δίκτυο,tebi, diktyo