Τέλος χρόνου για τα δωρεάν ταξίδια νέων έως και 30 ημέρες στην Ευρώπη, εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις

Λιγότερο από τρία 24ωρα απομένουν μέχρι να «κλείσουν» οι ατήσεις για δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη, από μία έως και 30 ημέρες, για νέους ανθρώπους.

Εάν είστε 18 ετών και διαμένετε στην Ελλάδα (ή σε κάποιο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμη και σε τρίτη χώρα συνδεδεμένη με το Erasmus+), τότε έχετε την ευκαιρία να... εξερευνήσετε την Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα DiscoverEU.

Από τον Ιούνιο του 2018, που ξεκίνησε ο πρώτος γύρος υποβολής αιτήσεων, πάνω από 200.000 νέοι και νέες

έχουν αποκτήσει δωρεάν ένα ταξιδιωτικό πάσο (για ταξίδι με τρένα και υπό προϋποθέσεις και με άλλα μέσα όπως λεωφορεία, φέρι μποτ, κ.ά.).

Ο νέος γύρος των αιτήσεων «άνοιξε» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).

Για να μπορείς να υποβάλεις αίτηση (στην σελίδα https://youth.europa.eu/discovereu_el) πρέπει: να έχεις γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2005, να συμπληρώσεις τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή δελτίου νόμιμης διαμονής στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης, να είσαι πολίτης μίας από τις ακόλουθες χώρες ή να διαμένεις νόμιμα σε αυτήν:
- ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών (ΥΧΕ), ή
- μία από τις τρίτες χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός κι εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες ανάμεσα στις 15 Ιουνίου 2023 και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Έχε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, εξασφαλίζεται βοήθεια και στήριξη που θα διευκολύνει τη συμμετοχή σου στη δράση.

Σημειώνεται πως μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή σε ομάδα με έως και 4 φίλους και φίλες σου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί/-ές πληρούν τους προαναφερθέντες όρους. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι φίλοι και οι φίλες σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση.

#ΤΑΞΙΔΙ #ΕΥΡΩΠΗ #ΝΕΟΙ #ΔΩΡΕΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Ευρώπη,telos, evropi