Τέλος τα rapid test στο Δημόσιο, τι ορίζει νέα εγκύκλιος για καραντίνα και άδεια κορονοϊού

Με εγκύκλιο ορίζεται οτι από 27 Μαρτίου 2023, παύει η ισχύς του μέτρου της υποχρεωτικότητας της διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τους ανεμβολίαστους και μη πλήρως εμβολιασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εργαζόμενοι σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου

(PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Από 27 Μαρτίου 2023, παύει η ισχύς του μέτρου της υποχρεωτικότητας της διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τους ανεμβολίαστους και μη πλήρως εμβολιασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου πλην όσων εργάζονται σε ιδιωτικές και
δημόσιες δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας. Για το προσωπικό αυτό εφαρμόζονται αποκλειστικά τα ειδικώς οριζόμενα στην προαναφερόμενη ΚΥΑ για τις υποχρεώσεις σε σχέση με μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Σε περίπτωση που υπάλληλος του Δημοσίου, απαιτείται να τεθεί σε περιορισμό, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορoνοϊό COVID-19 και κατόπιν οδηγιών που του έχουν δοθεί αρμοδίως από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ή από άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα, ο οποίος ενημερώνει αμελλητί τον ΕΟΔΥ, απουσιάζει δικαιολογημένα από την Υπηρεσία με αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού, κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης. Η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού δεν αφαιρείται από τη δικαιούμενη αναρρωτική άδεια του υπαλλήλου, ούτε απαιτείται ο υπάλληλος να παραπεμφθεί στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται οτι με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες ορίζεται οτι παύει το rapid test να είναι υποχρεωτικό για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με εξαίρεση όσους δουλεύουν σε νοσοκομεία και έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, ούτε και η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς παρά μόνο στα νοσοκομεία.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

#RAPID_TEST #ΑΔΕΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΔΗΜΟΣΙΟΙ_ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ #ΔΗΜΟΣΙΟ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα