Τέρμα η χαρτούρα στο υπουργείο Εργασίας, ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες

Τον ορισμό Υπηρεσίας Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων προβλέπει υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Η Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ορίζεται στο διοικητικό επίπεδο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αποστολή

τον συντονισμό όλων των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων.

Στην Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπάγονται όλες οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την αξιοποίηση των ΤΠΕ και γενικότερα τον συντονισμό της υλοποίησης δράσεων ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 9 του ν. 4727/2020, ανεξάρτητα από το αν αυτές περιγράφονται στις οργανικές διατάξεις άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρέχει τεχνική υποστήριξη για την κάλυψη των μηχανογραφικών αναγκών του Υπουργείου και την οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών του Υπουργείου και μεριμνά ιδίως για την ορθολογική αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, την ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, τη βελτίωση των σχέσεων κράτους πολίτη, την υποστήριξη προς όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς για την υλοποίηση της περαιτέρω χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4727/2020 και την υλοποίηση της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ν. 3882/2010, Α’ 166), τον σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών με χρήση ΤΠΕ, καθώς και για κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την ανάπτυξη της πληροφορικής και των επικοινωνιών στον δημόσιο τομέα. Η Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται με όλες τις συναφείς μονάδες του Υπουργείου για την υλοποίηση της αποστολής της, και ιδιαίτερα με:

1. Το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

2. Το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων και Δεδομένων της Διεύθυνσης Υποστήριξης του ΣΕΠΕ.

3. Λοιπές μονάδες του Υπουργείου που διαχειρίζονται γεωχωρικά δεδομένα, καθώς και με τα Κομβικά Σημεία Επαφής του άρθρου 19 του ν. 3882/2010 (Α’ 162).

Keywords
Τυχαία Θέματα